Predstojećeg vikenda startuje nova sezona Juniorske lige Srbije u kojoj će igrači „Indiansa“ braniti vicešampionsku titulu osvojenu prošle godine. Prvu utakmicu odigraće u nedelju 21. septembra protiv novajlija u takmičenju, novosadske ekipe „Wild Dogs“.

U Juniorskoj ligi Srbije ove sezone će se takmičiti 11 timova regionalno podeljenih u dve grupe. „Indiansi“ će se takmičiti u okviru grupe „Sever“ u kojoj se još nalaze i: „Wild Dogs“ (Novi Sad), „Sirmium Legionaries“ (Sremska Mitrovica), „Mammoths“ (Kikinda), „Panthers“ (Pančevo) i „Vukovi“ (Beograd).

U grupi „Jug“ takmičiće se branioci trofeja „Wild Boarsi“ iz Kragujevca, zatim „Angel Warriors“ iz Čačka, „Black Hornets“ iz Jagodine, „Royal Crowns“ iz Kraljeva i niški „Imperatori“.

Aktuelni vicešampioni Srbije prvu utakmicu igraju u nedelju 21. septembra od 15 časova na terenu kod OŠ „Jovan Popović“.

Juniori „Indiansa“ startovali su sa pripremama za novu sezonu 1. jula. „Predvodnik“ juniorske selekcije ove sezone je Ivan Krković, iskusni lajnbeker seniora, koji je zamenio Dejana Vujanića na mestu glavnog trenera. Krkoviću je ovo druga sezona u radu sa juniorima, a o predstojećem takmičenju rekao je da će biti neizvesno i da su „Indiansi“ rasterećeni, ali nisu bez ambicija:

„Ove sezone imamo manji broj juniora u odnosu na prošlu godinu, ali to su momci sa iskustvom, što su i dokazali u sve tri predsezonske utakmice koje smo uspešno odigrali. Trenerski kadar se još više potrudio oko juniorskog tima. Uveli smo neke novine u koncepciji priprema sa kojima smo počeli početkom leta. Bolje smo organizovali treninge i poboljšali rad u teretani, što je dalo dobre rezultate. Naš tim brani vicešampionski status od prošle godine, tako da su naše ambicije velike, kao što se od nas i očekuje. Uprkos tome, u sezonu ulazimo rasterećeni i želimo da naši juniori uživaju u takmičenju i američkom fudbalu, a pre svega da steknu nova iskustva“, izjavio je Ivan Krković.

Ivanu Krkoviću u radu sa juniorima ove sezone pomažu takođe iskusni seniori „Indiansa“. Ivan Prskalo (RB) radi sa raninbekovima, Bler Blek (QB) na kondiciji, sa kvoterbekovima i hvatačima, Vladimir Ikraš (OL) trenira igrače ofanzivne i defanzivne linije, dok je Goran Zec zadužen za specijalni tim i defanzivne bekove.

Takmičenja po grupama trajaće do vikenda 8 / 9. novembra. Igra se jednokružno, a dvoje najbolje plasiranih timova u obe grupe plasiraće se u polufinale koje je planirano da se odigra 15 / 16. novembra. Finale je po rasporedu sedam dana kasnije, 22 / 23. novembra.

Juniorska liga Srbije tradicionalno će se igrati za Trofej „Veljka Makojevića“, u spomen i slavu kragujevačkom uspešnom igraču, treneru i reprezentativcu, koji je tragično preminuo 10. avgusta 2008. godine.