Igrači KAF Indiansa ostvarili su drugu pobedu u šampionatu Srbije u američkom fudbalu i šestu uzastopnu protiv ekipe Forestlanders iz Mladenovca.

Meč 2. kola Prve lige Jug odigran je na gradskom stadionu u Mladenovcu, pred oko 200 gledalaca i navijača Forestlandersa. Iako je utakmica bila uzbudljiva, napeta i rezultatski neizvesna, glavna odlika jučerašnjeg duela bio je veliki broj sudijskih kazni mahom na strani domaćina, prepirki i provokacija, da bi sve eskaliralo isključenjem trenera Mladenovčana, Željka Srećkovića, sredinom treće četvrtine. No, krenimo redom…

Forestlandersi su bolje počeli meč. Delovali su sigurnije i uigranije, što je rezultiralo uspešnim fild golom Saše Petrovića (2) i brzim vođstvom od 3:0. Već u sledećem napadu Indiansi su uspeli da se revanširaju trčanjem Ivana Prskala (22) i postignutim tačdaunom. Dobro osmišljen napad, međutim, brzo je pao u zaborav jer je novajlija Adrijan Flores (22) iz Mladenovca uspeo da iz kick off returna pretrči gotovo ceo teren i postigne brzi i novi tačdaun za svoju ekipu. Poslednji napad u prvoj četvrtini pripao je našim momcima. Filip Garsija (2) uputio je odličan pas ka Milanu Zoraji (7) koji je tako postigao drugi tačdaun i preokrenuo rezultat u našu korist.

Mladenovčani su i drugu četvrtinu počeli uspešnije od Indiansa. Timoti Robinson (7), novi kvoterbek domaćina, postigao je trčanjem drugi tačdaun za svoj tim. Neuspešan pant ekipe Indiansa i sejfti za Forestlanderse, potom je povećao prednost domaćina na 18:13. Kraj druge četvrtine pripao je ponovo Indiansima – Milan Zoraja (7) je opet uhvatio odličnu loptu Filipe Garsije (2). Dimitrijević (13) je tada prvi put uspešno izveo šut za ekstra poen, pa se na poluvreme otišlo sa prednošću za naš tim i rezultatom 18:20.

Treća ćetvrtina pripala je u potpunosti našim igračima. Pol Luis (4) je uhvatio dva pasa Garsije i za kratko vreme postigao dva tačdauna. Stalni prekidi zbog prekršaja i sudijskih kazni mahom za Forestlanderse dostigli su svoj vrhunac sredinom treće četvrtine, pa je između dva postignuta tačdauna Pola Luisa, trener Maldenovčana, Željko Srećković, zaradio isključenje zbog prigovara. Indiansi su u tom momentu bili ne samo u rezultatskoj, već i u psihološkoj prednosti.

U poslednjoj četvrtini domaćini su ipak uspeli da konsoliduju svoje redove i postignu dva tačdauna (jedan sa uspešnim pretvaranjem), ali je WR Indiansa, Kreg Hauk, zapečatio šestim tačdaunom drugu uzastopnu pobedu u sezoni i šestu protiv Forestlandersa.

Indiansi su tako strpljivom igrom i dobrom taktikom uspeli da odole „užarenom” terenu gradskog stadiona u Mladenovcu i vrate se kući sa pobedom od 33:40.

Radomir Nikolić, iskusni sejfti našeg tima, odmah nakon utakmice izjavio je da su Indiansi, i pored grešaka, uspeli da ostvare pobedu i da se pokazalo na čemu još treba da se radi kako bi bili još bolji.

„Ponovni susret ekipa iz Mladenovca i Inđije opravdao je epitet derbija. Utakmica je odigrana na odličnom terenu, po lepom vremenu, i svi koji su posmatrali meč mogli su da uživaju u utakmici punoj preokreta, dobrih fudbalskih poteza i neizvesnosti do samog kraja. Jedina stvar koja pomalo kvari ceo utisak je veliki broj kazni i grešaka, i sa jedne i sa druge strane, međutim ohrabruje to da smo uprkos svemu ostvarili pobedu. Pokazalo se na čemu treba da radimo da bismo bili još bolji. Najbitnije je to da smo očuvali tradiciju i ostali neporaženi, da su igrači zdravi, da smo vezali dve pobede i nemamo nameru tu da stajemo”, zaključio je Radomir Nikolić.

Tok meča:

I četvrtina
3:0 – Saša Petrovi, field goal sa 15 jardi
3:6 – Ivan Prskalo, trčanje 1 jard; PAT neuspešan
9:6 – Adrijan Flores, vraćanje kikofa; PAT neuspešan
9:13 – Filip Garsija, pas 5 jardi ka Milanu Zoraji; PAT uspešan
II četvrtina
16:13 – Timoti Robinson, trčanje 1 jard; PAT uspešan
18:13 – sejfti Forestlanders posle neuspešnog panta Indiansa
18:20 – Filip Garsija, pas 15 jardi ka Milanu Zoraji; PAT uspešan
III četvrtina
18:26 – Filip Garsija, pas 36 jardi ka Polu Luisu; PAT neuspešan
18:33 – Filip Garsija, pas 32 jarde ka Polu Luisu; PAT uspešan
IV četvrtina
25:33 – Timoti Robinson, pas 21 jard ka Bertrandu Robertsonu; PAT uspešan
25:40 – Kreg Hauk, trčanje 2 jarde; PAT uspešan
33:40 – Nikola Stepanović, trčanje 53 jarde; Adrijan Flores, pretvaranje za 2 poena

Danas je odigrana i druga utakmica 2. kola Prve lige Jug. Ekipa Požarevca izgubila je od zemunskih Gorštaka na domaćem terenu rezultatom 6:24 (0:6, 0:6, 6:6, 0:6).

Indiansu su u 3. kolu slobodni, a sledeću utakmicu igraju na domaćem terenu, 21/22. aprila protiv Gorštaka iz Zemuna.