Pionirska fleg ekipa Kluba američkog fudbala Inđija Indians postala je prvak države u pionirskoj fleg fudbal ligi Srbije za 2023. godinu. U finalnom turniru, koji je održan u nedelju, 25. juna na stadionu FK Hajduk u Beški, ekipa Indiansa je trijumfovala nad prošlogodišnjim šampionima, Subotica Gorillas, rezultatom 33:24.

Četiri najbolje ekipe iz ligaškog dela takmičenja su se u finalni turnir. Iz grupe Sever su se kvalifikovali Inđija Indians i Subotica Gorillas, dok su iz grupe Jug svoje mesto izborili Novi Beograd Orlovi i Beograd Vukovi. Nakon odigranih polufinalnih utakmica, gde su rezultati bili veoma neizvesni, Inđija Indians i Subotica Gorillas su se izdvojili kao finalisti.

Uzbudljive polufinalne utakmice su obeležene visokim rezultatima i napetim završnicama. Inđija Indians je savladala ekipu Beograd Vukovi rezultatom 37:22, dok su Novi Beograd Orlovi i Subotica Gorillas pružili izuzetno neizvestan meč u kojem je rezultat bio 35:34 u korist Subotice.

Nakon polufinalnih mečeva, Novi Beograd Orlovi i Beograd Vukovi su se suočili u borbi za treće mesto, gde su Orlovi trijumfovali rezultatom 20:13.

Sve oči su bile uprte u finalnu utakmicu između Inđija Indiansa i Subotica Gorillas. Oba tima su pružila izvanrednu igru, ali su Indiansi uspeli da sačuvaju prednost i izađu kao pobednici. Utakmica je bila neizvesna sve do poslednjih sekundi, kada je sjajna odbrana Indiansa sprečila Gorile da postignu odlučujući poen. Konačan rezultat bio je 33:24 u korist Indiansa, čime su osvojili naslov prvaka Pionirske fleg fudbal lige Srbije.

Za najboljeg igrača turnira proglašen je Kosta Josipović, kvoterbek i sejfti Indiansa koji se i na finalnom turniru kao i u celom takmičenju istakao sjajnom igrom u napadu i odbrani.

Ova titula predstavlja veliki uspeh za pionirsku fleg ekipu Inđija Indiansa, koja se poslednji put okitila šampionskom titulom 2019. godine.