Klub američkog fudbala Inđija Indians direktno se plasirao u Diviziju A SAAF Superlige u američkom fudbalu i poneo titulu prvaka B Divizije. Za tu radost “Indiansa” ovoga puta su najzaslužniji bili Mladenovčani koji su u gostima savladali beogradske Hajlenderse sa 9:27 i tako na vrhu stvorili krug od tri ekipe u kome Inđija ima najbolji međusobni učinak. Novokneževački Grofovi će kao drugoplasirani za ulazak u A diviziju 13. juna gostovati Legionarima iz Sremske Mitrovice u baraž meču.

Glavni trener Indiansa, Kosta Stojaković je zadovoljan sezonom i kaže: „Izuzetno uzbudljiva i zanimljiva sezona i uspeli smo da uradimo zacrtano. Velike pohvale svim timovima na sporskom duhu u takmičenju i želji za pobedama, ovaj put je Inđija bila nabolja po meni zasluženo. Čeka nas sada mnogo rada u A diviziji“.

“Uspeli smo da ono što nam je bio plan na početku sezone a to je jedno od prva dva mesta na tabeli i uz malo sportske sreće osvojili smo diviziju B. Veliki trud uložen od strane svih igrača, posebno u pripremnom periodu i dobar sistem rada trenerske ekipe se na kraju isplatio. Prva sezona u A diviziji će nam biti i najteža do sada, sve se mora podići za još jedan nivo, počev od treninga do organizacije kluba. Nadam se da ćemo uz kvalitetan rad, podršku sponzora i kao i do sada Opštine Inđija uspeti da napravimo dobar rezultat u eliti” – izjavio je predsednik kluba i jedan od igrača Dejan Vujanić.