Youth tim „Indiansa“ osvojio je 2. mesto i srebrni pehar u ovogodišnjem takmičenju „Youth“ lige Srbije. Titula šampiona države pripala je ekipi „Black Hornets“ iz Jagodine.

Završni turnir „Youth“ lige Srbije održao se u Inđiji 15. novembra na terenu kod OŠ „Jovan Popović“. Pored „Indiansa“ i „Black Hornetsa“, na turniru je učestvovala i ekipa „Wild Boars“ iz Kragujevca, koja je branila trofej osvojen 2014. godine, dok kraljevačka ekipa „Royal Crowns“ nije doputovala na završnicu lige.

„Black Hornetsi“ i „Indiansi“ imali su najveće šanse da osvoje pehar. „Wild Boarsi“ iz Kragujevca su se u prvom duelu turnira protiv „Black Hornetsa“ povukli iz igre nezadovoljni sudijskim odlukama nakon poništenog tačdauna te je taj meč završen službenim rezultatom 35 : 0 u korist „Crnih stršeljenova“. To je ujedno i značilo da je tim iz Jagodine osvojio ovogodišnji zlatni pehar, budući da su imali bolji skor u duelu s „Indiansima“ na prethodnim turnirima, s kojima su bili izjednačeni.

U drugom susretu „Indiansi“ su pobedili „Divlje veprove“ iz Kragujevca 7 : 0, ali taj rezultat nije imao uticaja na odluku o šampionu države.

Podsetimo – „Youth“ liga Srbije ove godine brojala je samo četiri pomenuta tima. Budući da je ovogodišnje takmičenje imalo znatno manje timova nego prošle godine, liga je bila bazirana na odigravanju četiri turnira.

KAF „Indians“ čestita šampionsku titulu ekipi „Black Hornets“ iz Jagodine i želi sreću i uspeh u daljem radu.