Indiansi će i ove godine učestvovati na Adria Bowl-u koji koji se održava drugi put od 14. do 17. aprila u Rovinju u Hrvatskoj a takmičenje će za početi u grupi E sa ekipama Raiders Roma iz Italije i Murska Sobota Storks iz Slovenije.

Adria Bowl je takmičenje u fleg fudbalu na kojem učestvuju klubovi iz cele Evrope. Ove godine u okviru Adria Bowla biće organizovana dva takmičenja, jedno za žene i drugo za muškarce a na turniru će biti prisutno 30 klubova iz svih delova Evrope.

Pored utakmica, live prenosa na internetu, čirlidesica i organizovanog druženja očekuje se i klinika za sudije, kao i vredne nagrade za pobednike. U saradnji sa turnejom Svetskog prvenstva u flag fudbalu u organizaciji USA FLAG, pobednik Adria Bowla će dobiti besplatan ulaz na Svetsko prvenstvo timova u Tampi.

Ekipa Indiansa se razlikuje od prošlogišnje jer je tim pojačan mladim igračima koje će predvoditi iskusni Goran Zec.

Pripreme za Adria Bowl smo započeli odmah nakon što smo je stigao poziv i na ovogodišnje takmičenje. Nakon prošlogodišnjeg dobrog iskustva na Adria Bowlu i relativno dobrog plasmana odlučili smo da se bolje spremimo za ovogodišnji i dodali smo na spisak igrače koji nisu bili u mogućnosti da idu sa nama prošle godine.

Mogu slobodno da kažem da nam je ekipa podmlađena, ali znatno iskusnija sto se tiče flag footballa. Svi momci koji su na spisku imaju veliko iskustvo u igranju flega i prošli su sve mlađe selekcije naseg kluba.

Biću lažno skroman pa cu reći da su nam očekivanja da budemo bolji nego prošle godine, ali poznavajući mentalitet naših igraca i ekipe idemo u Rovinj da osvojimo turnir.

Koliko mogu da vidim dosta je novih ekipa na turniru koje zasluzuju respekt, što znaci da će konkurencija biti jača nego prošle godine. Iskreno voleo bih da svaka utakmica bude egal jer jedino tako mozemo svi kolektivno da napredujemo u fudbalu. Želim sreću svim ekipa koje dolaze na Adria Bowl. Sportski pozdrav! – Izjavio je Goran Zec, trener i kapiten ekipe.

Spisak igrača za Adria Bowl II

1. Goran Zec #5
2. Marko Nikolic #6
3. Andrej Petrovic #7
4. Teodor Katic #8
5. Sava Kupresanin #11
6. Vukasin Katic #12
7. Kosta Josipovic #13
8. Stefan Borkovic #14
9. Nikola Mitic #15
10. Uros Jelaca #16
11. Tihomir Todorov #17
12. Jovan Davidovic #18
13. Milos Katic #19
14. Milan Andric #22
15. Bosko Pavlovic #39

Najave utakmica i lajv prenosa možete pratiti u posebnoj Facebook grupi posvećenoj turniru Adria Bowl II