KAF Indians će u nastupajućoj sezoni igrati u Prvoj ligi Jug zajedno sa timovima iz Zemuna, Požarevca, Mladenovca i Niša. Prvu utakmicu u novoj sezoni „Indiansi” će odigrati na domaćem terenu 17. ili 18. marta sa Požarevljanima.

Na predlog Komesara za takmičenje, a na osnovu pristiglih prijava klubova za takmičenje u sezoni 2012, Upravni odbor Srpske asocijacije američkog fudbala (SAAF) usvojio je kalendar i sistem takmičenja za predstojeću sezonu. Prema toj odluci, naša ekipa će igrati Prvu ligu Jug, a već u prvom kolu, na domaćem terenu, „Indiansi” će ugostiti ekipu „Outlaws” iz Požarevca.

Za razliku od prethodne godine, kada je postojala jedinstvena liga sastavljena od tri divizije (Sever, Jug i Centar), ove sezone u domaćoj ligi postojaće dva ranga takmičenja – Superliga i Prva liga. U Superligi takmičiće se šest ekipa koje su prošle godine zauzele prvih šest mesta u diviziji Centar, plus dve ekipe koje su izborile plasman kroz plej-of divizije Sever i divizije Jug (Klek i Kraljevo). Prva liga je sada geografski podeljena na sever i jug.

U odnosu na prošlu godinu, „Spartanci” iz Subotice i „Strawberry Celtsi” iz Jagodine nisu se prijavili za takmičenje. S obzirom na to da je na jugu ostalo manje prijavljenih timova, a kako su „Indiansi” najjužnija ekipa na severu, po novom sistemu takmičenja, upražnjeno mesto popunila je upravo naša ekipa.

Još jedna bitna novina predstojećeg takmičenja u Prvoj ligi je dvokružni sistem odigravanja utakmica. To praktično znači da će ekipe sa severa i juga imati ukupno osam takmičarskih mečeva – kod kuće i u gostima. U Superligi ostaje i dalje jednokružni sistem, zbog većeg broja timova.

Pobednik Superlige postaće ujedno šampion Srbije za sezonu 2012. Poslednje dve rangirane ekipe ispadaju i pridružiće se ekipama iz Prve lige, dok će pobednici Severa i Juga izboriti direktan plasman u Superligu za sledeću sezonu.

I za kraj, raspored takmičarskih mečeva u našoj Prvoj ligi Jug pogledajte u tabeli ispod, a više o šampionatu i rasporedu utakmica u Superligi i na severu, pogledajte na zvaničnom sajtu Srpske asocijacije američkog fudbala (SAAF).

Raspored utakmica Prve lige Jug
INDIANS Inđija
17.03/18.03.
OUTLAWS Požarevac
FORESTLANDERS Mladenovac
31.03/01.04.
INDIANS Inđija
INDIANS Inđija
07.04/.08.04.
slobodni
INDIANS Inđija
20.04/21.04.
HIGHLANDERS Zemun
IMPERATORI Niš
27.04/28.04.
INDIANS Inđija
OUTLAWS Požarevac
12.05/13.05.
INDIANS Inđija
INDIANS Inđija
26.05/27.05.
FORESTLANDERS Mladenovac
INDIANS Inđija
02.06/03.06.
slobodni
HIGHLANDERS Zemun
16.06/17.06.
INDIANS Inđija
INDIANS Inđija
23.06/24.06.
IMPERATORI Niš