Klub američkog fudbala „Indians“ iz Inđije će se u nedelju, 23. juna, u okviru „playoff“ meča, pridružiti humanitarnoj akciji Fonda B92 „Bitka za bebe“ u okviru koje se ova organizacija nekoliko godina unazad trudi da prikupi što više sredstava za kupovinu inkubatora za srpska porodilišta.

Nedeljna utakmica protiv „Mamuta“ iz Kikinde neće biti samo bitka za Superligu Srbije, već i „Bitka za bebe“ kojoj će se domaćini meča, kao i svi posetioci i ljudi dobre volje, priključiti ostavljanjem dobrovoljnog priloga, a sav prihod biće uplaćen Fondu B92. Potpredsednik „Indiansa“, Dejan Vujanić, rekao je da su bordo-beli američki fudbaleri i ranije učestvovali u humanitarnim akcijama, a predstojećom utakmicom na gradskom stadionu, žele da pažnju usmere i na ovu značajnu akciju.

– Ova „playoff“ utakmica je za naš klub od najvećeg značaja i zbog toga će privući i medijsku pažnju, a i veliki broj gledalaca. Zato smo odlučili da ta pažnja ne bude usmerena samo na nas, već i na ovu značajnu humanitarnu akciju. Ulaz na stadion FK „Inđija“ tog dana biće slobodan pa zato pozivam sve ljubitelje američkog fudbala koji će tog dana doći na utakmicu da se kroz dobrovoljne priloge pridruže akciji „Bitka za bebe“ – poručio je Dejan Vujanić.

Akciji Fonda B92 „Bitka za bebe“ do sada se pridružilo preko 1.800 pravnih i fizičkih lica, a zahvaljujući dobrotvorima, više porodilišta širom Srbije snabdeveno je novom opremom i inkubatorima. Cilj je da se svim porodilištima u Srbiji obezbedi oprema neophodna za pružanje životne podrške novorođenim borcima. To pre svega podrazumeva opremu za reanimaciju, kao i opremu za respiratornu podršku i monitoring na odeljenjima neonatalne intenzivne nege.

Ovom akcijom, i Inđija će biti upisana na mapu „bitaka“.

Više o akciji pronađite na zvaničnom sajtu Bitkazaporodilista.rs >>>