„Indiansi” su ekipa koja je, čini se, mogla i više prethodne sezone, ali je platila danak lošoj situaciji s kvoterbekovima. Loše početno rešenje na toj poziciji u vidu Čarsla Baba (eng. Charles Babb) nakon dva startna poraza ubrzo je zamenjeno. Stigao je Tajrel Vest (eng. Tyrell West) i preporodio ekipu, međutim samo nakon tri odigrane utakmice i tri vezane pobede, Tajrel se odlučio da napusti tim, pa su „Indiansi” sezonu završili oslonjeni na kvoterbeka iz svog juniorskog pogona. Kako bilo, Inđijci su ostavili dobar utisak i ostvarili dobru startnu poziciju za predstojeću sezonu.

Ekipa koja je pretrpela mali broj odlazaka, i koja će ove sezone imati najveći broj stranaca u svom sastavu, ima predispozicije zahvaljujući kojima bi mogla da se umeša u gornji deo tabele. O tome sanjaju i iz redova Inđijaca, ne krijući da priželjkuju plej-of.

– Očekivanja su kao i svake sezone visoka. Prošle godine nam je izmakao plej-of pa se nadamo da ćemo ove sezone uspeti da ga dosegnemo – započeo je priču za naš sajt predsednik kluba i kornerbek ekipe Vasa Vorkapić.

– U tu svrhu smo angažovali nekoliko inostranih pojačanja. Pored trenera Džejmsa Fajeda, koji je ostao u Inđiji od prošle sezone, značajno pojačanje je još jedan američki trener Ostin Džouns (eng. Austin Jones) koji će se posvetiti odbrani ekipe. Ostin je poslednje dve godine proveo kao defanzivni koordinator u West Albany High School, a u svojoj karijeri je radio i kao trener na Državnom univerzitetu Portland i Univerzitetu Južni Oregon.

Što se tiče igrača koji će pojačati tim „Indiansa” za ovu sezonu, spisak je stvarno veliki. Sa pozicije kvoterbeka napad će voditi Amerikanac Jahmad Gof (eng. Jahmad Goff) koji nema koledž iskustva, ali je u poslednje dve sezone neporažen sa svojin poluprofesionalnim timom „Credent City Kings”. Odbranu će sa pozicije midl-lajnbekera voditi Brajan Boateng (eng. Brian Boateng) koji je pet godina igrao na istoj poziciji na „D1 Towson” koledžu. Mesto defanzinog tekla pojačaće Nigerijac Redžinald Evesuedo (eng. Reginald Ewesuedo), a pored njih, nastavljena je praksa dovođenja non-home grown igrača pa će tim na poziciji frisejftija pojačati Haićanin Čarls Hurdžis (eng. Hurgues Jean-Charles) i australijski raninbek Tijeri Marej (eng. Thierry Merei).

Takođe, značajni su i povratnici, igrači koji su nekada igrali za „Indianse” – pre svega, povratak Nemanje Đorđevića u ofanzivnu liniju ekipe i Mirka Torbice na poziciji tajt-enda. Nemanja se posle dve sezone u „Vukovima” i sezone u švedskim „Vasteras Roedeersima” vraća u Inđiju, dok je Mirko imao jednogodišnji izlet u zemunske „Pirate”.

– Ekipu prvi put od svog osnivanja neće predvoditi kapiten i sejfti Radomir Nikolić koji je zbog privatnih obaveza van zemlje. Još jedan veliki gubitak ekipe je i odlazak jednog od naših najboljih igrača prethodnih sezona, svima dobro poznatog Gorana Zeca, koji je pojačao šampionsku ekipu iz Novog Sada. Ništa manji gubitak je i odlazak u ’sportsku penziju’ ofanzivnog linijaša Uroša Ćiuća.

Zbog velikog broja novih, pre svega inostranih pojačanja, kao i nekolicine mlađih igrača priključenih iz juniorskog pogona ekipe, trenerski tandem Fajed-Džouns radi veoma predano i intenzivno na uigravanju i sprovođenju taktičkih zamisli u svakom segmentu igre.

– Kada je reč o pripremama ekipe, ništa drugačije nije ni kod nas. Nakon kratkih kondicionih priprema, a posle novogodišnjih praznika, već skoro puna dva meseca radi se na tehničko-taktičkim elementima igre. U želji da odigramo nekoliko prijateljskih utakmica, uspeli smo da se dogovorimo samo sa novosadskim „GAT Djuksima”, te smo s njima odigrali trening utakmicu. Iako smo nastupili bez pojačanja na poziciji kvoterbeka, provera je za nas bila dosta uspešna jer smo uspeli da primetimo naše propuste i stvari na kojima treba još raditi.

Pored naše lige, „Indiansi” će se ove godine oprobati i u regionalnoj CEFL ligi, a u 1. kolu „Sport klub” Prve lige Serbije gostovaće kragujevačkim „Wild Boarsima”. Datum i vreme odigravanja ovog meča biće naknadno saopšteni.