Na nedavnoj sednici Srpske asocijacije američkog fudbala donete su propozicije za Pionirsku fleg fudbal ligu Srbije za 2023. godinu. Inđija Indians se nalazi u grupi sever zajedno sa Bajmok Blacks, Beograd Blue Dragons i Subotica Gorillas, dok se u grupi jug nalaze Beograd Vukovi, Novi Beograd Orlovi, Kraljevo Royal Crowns i Kragujevac Wild Boars.

Svaka ekipa će se takmičiti u tri turnira u okviru grupe, gde će svaki tim igrati protiv svakog tima po jednom. Nakon odigranih turnira, po dva najbolje plasirana tima iz obe grupe plasiraće se na finalni turnir koji će se odigrati po sistemu polufinala i finala.

Inđija Indians su spremni da se bore za titulu šampiona Pionirske Fleg Fudbal Lige Srbije, a prvi turnir je zakazan za 13/14. maj

Start U15 lige Srbije nas očekuje početkom maja, mi se trudimo da spremni dočekamo prvo kolo. U januaru smo imali malu prazniču pauzu pa smo posle toga počeli sa pripremama za početak sezone. Zadovoljan sam kako teku pripreme iskoristićemo ovaj vremenski period što je preostao do početka sezone da se dodatno uigramo i dočekamo početak sto posto spremni. Što se tiče očekivanja i cilja za ovu godinu, to je definitivno plasman na finalni turnir i osvajanje titule šampiona! Igrači će pored tog imati i dodatni motiv za ovu sezonu jer imaju priliku da budu odabrani za U15 reprezentaciju Srbije koja će učestvovati ove godine na Evropskom prvenstvu u Italiji. Tako da u ovu sezonu ulazimo veoma motivisani i nadamo se najboljem! – Izjavio je Stefan Borkovič, trener U15 fleg tima Indiansa.

Titulu šampiona Pionirske Fleg Fudbal Lige Srbije trenutno drži tim iz Subotice, ali Inđija Indians veruju u svoj tim i spremni su za borbu. Pratite nas u našim nastojanjima i budite uz nas dok se borimo za titulu!