Seniori „Indiansa“ odigrali su danas prvu pripremnu utakmicu pred premijernu superligašku sezonu. Na terenu kod OŠ „Jovan Popović“ gost je bila ekipa „Royal Crowns“ iz Kraljeva.

Posle višemesečnih priprema u zatvorenom, inđijski američki fudbaleri konačno su izašli na „svoj“ teren, gde su odigrali prvu pripremnu utakmicu uoči predstojećeg takmičenja u Superligi. U iščekivanju dolaska pojačanja iz SAD-a, „Indiansi“ su imali prvu proveru sa ekipom iz Kraljeva, „Royal Crowns“, prošlogodišnjim superligašem, koji se ove godine takmiči u Prvoj ligi Srbije.

Pripremnim i prijateljskim susretom dve ekipe počela je „Indians nedelja / Indians Week“ u kojoj klub iz Inđije obeležava osam godina postojanja i kojim se najavljuje početak takmičenja u Superligi Srbije. Završnica „Indians nedelje“ planirana je predstojećeg vikenda, 22 / 23. marta, kada će se održati i proslava godišnjice postojanja kluba. Ovaj događaj podržala je kompanija „Grundfos Srbija“ iz Inđije.

Glavni trener Duško Vesin imao je na raspolaganju većinu igrača koji su već standardni u timu, ali i nekoliko novih, domaćih pojačanja, koja su među seniore pristigla iz mlađih pogona i iz drugih krajeva i klubova. Iako je meč obeležila još uvek „nesazrela“ igra oba tima, u kojem je rezultat u potpunosti bio u drugom planu, vredi napomenuti da su momci iz Kraljeva ostvarili pobedu rezultatom 6:5.

Pogotke u timu iz Inđije postigli su Darko Klasan (field goal) i Goran Zec, vraćanjem izblokiranog šuta posle tačdauna Kraljevčana.

Indians-RC-2

Zanimljiv je podatak je ovo bila prva utakmica između ova dva tima u istoriji postojanja, ne računajući fleg mečeve.

KAF Indians prvu superligašku utakmicu igra u Kragujevcu protiv ekipe „Wild Boars“ 5 / 6. aprila, a ljubitelji američkog fudbala u Inđiji moći će da bodre svoj tim već u narednom vikendu, kada će gostovati tim iz Novog Sada „GAT Dukes“.