Pobedom u Kikindi nad ekipom „Mammoths“ 33 : 14 juniorski tim „Indiansa“ overio je novo polufinale i plasman u plej-of Juniorske lige Srbije. Za odbranu vicešampionske titule „Indiansi“ će se, kao i prošle godine, nadmetati sa ekipom „Angel Warriors“ iz Čačka.

Prvo poluvreme utakmice u Kikindi nije donelo rezultatska uzbuđenja, ali je proteklo u nadigravanju odbrana. Prva četvrtina prošla je bez pogodaka, dok je u drugoj prvi tačdaun postigla domaća ekipa. Ipak, pre odlaska na odmor, naš Stefan Borković izjednačio je rezultat trčanjem 50 jardi, pa se druga polovina meča počela „od nule“.

Borković je u trećoj deonici susreta još jednim trčanjem poentirao i tako uveo „Indianse“ u vođstvo, ispostavilo se do kraja meča. U nastavku, kvoterbek Milan Jeftić je sa dva pasa i jednim trčanjem „overio“ plej-of za svoj tim, a domaća ekipa je uspela samo još jednom da dođe do tačdauna.

Foto: Aleksandar Blažić
Foto: Aleksandar Blažić

„Indiansi“ će kao drugoplasirani tim grupe „Sever“ u polufinalu igrati protiv prvoplasiranih u grupi „Jug“, „Anđeoskih ratnika“ iz Čačka – baš kao i prošle sezone – ali će ovaj duel ovog puta biti odigran u Čačku. Podsećamo, „Indiansi“ su prošle sezone na svom terenu slavili plasman u finale pobedom od 30 : 18.

Što se drugog polufinalnog para tiče, prvoplasirani tim „Severa“, ekipa „Legionara“ iz Sremske Mitrovice, još uvek ne zna protivnika, pošto će tek u utorak 11. novembra kragujevački „Wild Boars“ i „Royal Crowns“ iz Kraljeva odigrati zaostali meč 3. kola.

Tok meča (0 : 0 / 6 : 6 / 0 : 15 / 8 : 12)

I četvrtina
bez pogodaka

II četvrtina
6 : 0 – Nemanja Vučković trčanje 3 jarda; neuspešan PAT
6 : 6 – Stefan Borković trčanje 55 jardi; neuspešan PAT

III četvrtina
6 : 14 – Stefan Borković trčanje 50 jardi; Filip Turčinović pretvaranje za 2
6 : 21 – Milan Jeftić pas 25 jardi ka Ivanu Obleščuku; Perać PAT

IV četvrtina
6 : 27 – Milan Jeftić trčanje 3 jarde; neuspešno pretvaranje za 2
14 : 27 – Vladimir Fekete trčanje 9 jardi; Fekete pretvaranje za 2
14 : 33 – Milan Jeftić pas 15 jardi ka Obleščuku

Foto: Aleksandar Blažić
Foto: Aleksandar Blažić