Klub američkog fudbala „Indians“ započeo je pripreme za predstojeću sezonu. Prva od tri faze priprema odvijaće se u klupskoj teretani i trajaće do polovine januara, kada igrače očekuje prelazak u halu. Tim će u novoj sezoni predvoditi bivši igrač, trener šampionske fleg ekipe i pomoćni trener seniora prošle sezone – Duško Vesin.

„Indiansi“ su zvanično počeli sa pripremama 1. decembra. Prva etapa priprema odvija se u klupskoj teretani, četiri puta nedeljno – ponedeljkom, utorkom, sredom i petkom od 20 časova. Igrači će ovaj deo priprema provesti u teretani do 15. januara. Nakon toga, ekipa će se „preseliti“ u zatvoren prostor, u sportsku ili balon halu, kada će fokus biti na sticanju kondicije i uigravanju ekipe.

Trening u teretani Kamen

Duško Vesin, bivši igrač „Indiansa“, trener šampionske fleg ekipe i pomoćni trener seniora prošle sezone, biće glavni trener ekipe koja će i u narednoj godini igrati u Prvoj ligi Srbije. Iako se još uvek ne zna u kojoj grupi će „Indiansi“ igrati, kao ni kalendar i raspored takmičenja, novi trener je iskazao zadovoljstvo odzivom i posvećenošću igrača.

„Mi smo već počeli sa pripremam za predstojeću sezonu. Imamo za sada četiri treninga nedeljno i ja sam vrlo zadovoljan dosadašnjim tokom priprema. Naporno se radi, odzivom igrača sam zadovoljan, a očekujem i dolazak novih igrača“, izjavio je Duško Vesin i dodao da će u drugom delu priprema akcenat biti na uigravanju tima.

„Takođe, planiramo i odigravanje bar dve prijateljske utakmice do početka naredne sezone“, otkrio je Duško Vesin.

Srpska asocijacija američkog fudbala (SAAF) usvojila je u prethodnom periodu kalendar takmičenja 2013. za Superligu koju će i naredne sezone činiti osam klubova. Prvo kolo planirano je da se održi 30/31. marta, polufinala su zakazana za 23. jun, dok će se finale odigrati 7. jula 2013. godine.

O kalendaru Prve lige Srbije nije se raspravljalo na poslednjoj sednici Upravnog odbora, već će se to naknadno učiniti, kada se utvrdi tačan broj klubova koji će učestvovati u ligi.