Fleg tim „Indiansa” osvojio je zlatnu medalju i pehar tradicionalnog novogodišnjeg turnira „Trofej Beograda” koji se 27. decembra održao u Mladenovcu, u organizaciji Saveza američkog fudbala Beograda i ekipe „Forestlanders” iz Mladenovca.

„Indiansi” su u finalu turnira ubedljivo pobedili ekipu „Hawks” iz Obrenovca s 22 : 13, a ekipu je do osvajanja pehara predvodio Ivan Prskalo, glavni trener fleg tima i iskusni reprezentativni raninbek seniorske ekipe.

Za poslednje takmičenje američkog fudbala u 2015. godini prijavilo se 10 timova, raspoređenih u dve grupe.

„Indiansi” su se, kao aktuelni šampioni Fleg lige Srbije, takmičili s ekipama „SBB Vukovi” iz Beograda, „Panthers” iz Pančeva, „Pastuvi” iz Požarevca i domaćinima „Forestlanders” iz Mladenovca.

U grupi B našli su se branioci „Trofeja Beograda” i vicešampioni zemlje „Black Hornets” iz Jagodine, te Obrenovac „Hawks”, Kragujevac „Wild Boars” (osvajači iz 2013.), najtrofejniji do sada „Sirmium Legionaries” (2009, 2010. i 2011) i „Pirates” iz Zemuna.

„Indiansima” je ovo šesta medalja na „Trofeju Beograda”, a prvo zlato nakon osvojene dve bronze i tri srebra, zbog čega se svrstavaju u red ekipa s najviše odličja.

Posle osvojene državne šampionske titule, istrajnost i kontinuitet su nastavljeni, a poslednji osvojeni pehar potvrda je dobrog rada što sasvim izvesno predstavlja dobru osnovu i motiv za dalji napredak i nova takmičenja.

Pored pomenuta tri tima, „Trofej Beograda” je podizala je ekipa iz Kraljeva „Royal Crowns” (2012).

Izvor: Indjija.net (S.Todorović)