Prvi pripremni meč pred početak nove takmičarske sezone „Indiansi“ su odigrali danas. Protiv superligaške ekipe „Blue Dragons“ iz Beograda na terenu kod OŠ „Jovan Popović“ inđijski američki fudbaleri igrali su skrimidž.

U iščekivanju dolaska stranih igrača, „Indiansi“ su odigrali prvu utakmicu pod vođstvom novog trenera Duška Vesina. Kako je to već uobičajeno, rezultat odigranog skrimidža je u potpuno drugom planu jer su obe ekipe ispunile ono što su i planirale, a to je uigravanje ekipe i isprobavanje novih akcija, kao i provera do sada učinjenog i kasnija analiza. Ipak, spomenućemo da su „Plavi zmajevi“ postigli četiri tačdauna, dok je Goran Zec postigao jedini tačdaun za „Indianse“.

Trener „Indiansa“, Duško Vesin, kaže da je u globalu zadovoljan današnjom utakmicom, ali da ima prostora za dalji napredak.

– Generalno, zadovoljan sam današnjom utakmicom, probali smo stvari na kojima smo do sada radili, dali smo šansu svim igračima i isprobali smo novi sistem rada. Na nekim stvarima treba još da poradimo i na to ćemo se fokusirati u narednom periodu. Smatram da uz importe i sadašnji tim možemo da očekujemo dobar rezultat ove sezone – ističe Duško Vesin.

Indians - Blue Dragons skrimidž

Lep dan učinio je da nekoliko desetina građana i prijatelja kluba dođe na teren kod OŠ „Jovan Popović“ i pogleda i podrži „Indianse“ u svojoj prvoj nezvaničnoj utakmici u novoj sezoni i sa novim trenerom.

S obzirom na ciljeve odigravanja ovog skrimidža i posetu, može da se kaže da je prva provera pred početak takmičarskog dela bila uspešna za obe ekipe. Zahvaljujemo se ekipi „Blue Dragons“ što su nam izašli u susret i odigrali meč.

„Indianse“ do početka zvaničnog dela sezone očekuju još dve prijateljske i pripremne utakmice.