Klub američkog fudbala „Indians” obeležio je u sredu 16. marta u kafeu Kulturnog centra Inđija 10 godina svog postojanja i rada. Tom prilikom uručene su nagrade najboljim igračima u 2015. godini i dodeljene zahvalnice onima koji su doprineli da „Indiansi” dosegnu do svojih ciljeva.

Kad se nešto u Srbiji radi iz ljubavi i entuzijazma, mnogo prepreka stoji na putu. Iz tog razloga je za „Indianse” ovaj lep jubilej značajniji nego što se to možda čini u prvi mah.

Klub je osnovan 10. marta 2006. godine i u proteklih 10 godina išao je progresivno, iz godine u godinu napredovao i danas je jedan od tri ekipna kluba u opštini Inđija koji se takmiči u najvišem rangu u Srbiji.

Mnogo je događaja koji su obeležili prošlu deceniju. Počelo se s takmičenjem 2007. u ligi bez opreme. Godinu dana kasnije odigrane su prve utakmice u ligi s opremom, a 2010. osvojen je prvi trofej, i to u pionirskoj Fleg ligi Srbije. Najvišeg ranga takmičenja „Indiansi” su se domogli 2013, a 2014. juniori su postali i vicešampioni države.

Protekla godina se može smatrati i najuspešnijom. „Indiansi” su postali šampioni Srbije u fleg fudbalu, kako u seniorskoj, tako i u pionirskoj konkurenciji. Najmlađi igrači u opremi (do 15 godina) osvojili su srebro na državnom prvenstvu, a seniori su ubeležili svoj najbolji plasman u Prvoj ligi Srbije – 5. mesto.

I to su samo neki od do sada postignutih rezultata.

Ove godine Klub ima još više ambicija, a očekuje ih i prvo međunarodno takmičenje – Centralnoevropska fudbalska liga (CEFL).

Sledeći dosadašnju praksu, simboličan jubilej obeležen je u kafeu Kulturnog centra Inđija, u prisustvu brojnih igrača i prijatelja Kluba. Događaju su prisustvovali predsednik Srpske asocijacije američkog fudbala Rade Rakočević, predsednik opštine Inđija Petar Filipović, zamenik predsednika opštine i generalni sekretar Saveza sportova opštine Inđija Milan Bodiroža, te svi dosadašnji predsednici KAF „Indians”: Dejan Vujanić, Miloš Todorović i Vasa Vorkapić.

Na kraju, dodeljene su nagrade i za najbolje igrače u 2015 godini, i to u četiri kategorije:

  • flag (beskontaktna verzija) – najbolji igrač 2015: Aleksandar Borković
  • youth (dečaci uzrasta do 15 godina) – najbolji igrač 2015: Stefan Zarić
  • juniori (dečaci uzrasta do 19 godina) – najbolji igrač 2015: Stefan Borković
  • seniori – najbolji igrač 2015: Ivan Prskalo

Za podršku i doprinos razvoju Kluba i američkog fudbala u Inđiji posebne zahvalnice uručene su predsedniku opštine Inđija Petru Filipoviću, generalnom sekretaru Saveza sportova Opštine Inđija i zameniku predsednika opštine Milanu Bodiroži, zatim dugogodišnjim prijateljima i sponzorima sportskoj kladionici MERIDIAN, danskoj kompaniji „Grundfos” i domaćem preduzeću „Žitosrem”.

Klub američkog fudbala „Indians” i ovom prilikom se zahvaljuje svima koji su svih ovih godina svojim trudom, zalaganjem, podrškom i znanjem doprineli postignutim rezultatima i ostvarenim ciljevima.

Klub američkog fudbala „Indians” obeležio je u sredu 16. marta u kafeu Kulturnog centra Inđija 10 godina svog postojanja…

Posted by Kaf Inđija Indians on Thursday, 17 March 2016