Treće po redu Otvoreno prvenstvo Beograda pripalo je ekipi Meridian Inđija Indians. Oni su na terenu BRK Crvena zvezda na Adi Ciganliji u finalu savladali SBB Vukove Beograd sa 27:12.

Po izuzetno lepom vremenu za fudbal, igrači do 15 godina (uz bonus dva igrača do 16 godina) prikazali su svoj talenat i demonstrirali izvrsno poznavanje igre. Na taj način pokazali su da njihovi klubovi mogu da računaju na njih u budućnosti.

Turnir je započeo pobedom aktuelnih pionirskih fleg prvaka Meridian Indiansa nad ekipom Forestlandersa. Mladenovčani su postigli zavidan broj poena, međutim nisu mogli da zaustave iskusniji sastav iz Inđije. Pionirski vicešampioni iz Jagodine su predvođeni QB Vanjom Radivojevićem takođe postigli veliki broj poena i pobedili zemunske Pirate. Favoriti iz Inđije i Jagodine su bili ubedljivi i u drugom kolu i na taj način zakazali su odlučujući međusobni duel za prolaz u finale.

U poslednjem kolu u grupi A ekipa iz Mladenovca zabeležila je pobedu nad Zemunom, a najneizvesniji meč ponovo su odigrali Indiansi i Hornetsi. Ekipa iz Inđije povela je sa 7:6, ali Jagodinci su imali priliku da u poslednjim trenucima preokrenu. Ipak, Hail Mary pas Radivojevića presekla je odbrana Inđije i odvela tim u finale.

Grupa A:

Meridian Indians 49 : 19 Mladenovac Forestlanders
Black Hornets Jagodina 33 : 7 Zemun Pirates

Forestlanders 6 : 36 Black Hornets
Pirates 7 : 43 Meridian Indians

Black Hornets 6 : 7 Meridian Indians
Forestlanders 23 : 8 Pirates

U grupi B takmičenje su otvorili Angel Warriors iz Čačka i beogradski Plavi zmajevi, a Čačani su bili bolji za jedan posed lopte. Potom su brojniji Vukovi savladali Čačane, a potom i gradske rivale Plave zmajeve i plasirali se u finale.

Grupa B:

Angel Warriors Čačak 13 : 6 Blue Dragons Beograd
Vukovi Beograd 42 : 13 Angel Warriors
Blue Dragons 0 : 18 Vukovi Beograd

U utakmici za treće mesto Angel Warriors pružili su odličnu partiju predvođeni Markom Kurćubićem koji je u kadetskoj ligi ove sezone nastupao baš za Jagodinu. On je stvarao probleme Hornetsima, a Warriorsi su sve vreme imali podršku svoj mladog trenera Nikola Adžemovića. Ipak, presudilo je iskustvo Jagodinaca i odlična igra Radivojevića.

Finale: Meridian Indians 27 : 12 SBB Vukovi
3. mesto: Black Hornets 26 : 20 Angel Warriors

U finalu fizički nadmoćniji Indiansi savladali su mladu ekipu Vukova. Na taj način Meridian Indians treći put uzastopno osvojili su Otvoreno prvenstvo Beograda. Pre dve godine bili su najbolji na Lidu, a odbranili su pehar osvojen upravo na terenu BRK Crvena zvezda.

Za ekipu iz Inđije nastupali su Marko Žurkić, Marko Vasiljević, Jovan Davidović, Andrej Petrović, Lazar Antonić, Nemanja Milivojević, Marko Milivojević, Bogdan Đaković, Darjan Plavšić i Jovan Nerlović. Predvodio ih je trener i reprezentativac Srbije Aleksandar Borković.

Video izveštaj: Dragan Zabunović