Spartanci vs. Indians

Indijansi su uradili sve što su mogli da se direktno plasiraju u elitnu diviziju Superlige u američkom fudbalu, ostvarili su pobedu i na svom poslednjem nastupu, savladavši posle prave drame Spartance u Subotici sa 28:27. Da li će sezonu završiti kao lider B divizije – više ne zavisi od njih.

Ekipa iz Inđije ima učinak 5-1, kao i novokneževački Grofovi koji su u gostima pobedili debitante iz Kikinde, tim Mamuta sa 16:32, a o tome ko će kao prvoplasirani u A diviziju odlučiće nastup mladenovačkih Forestlendersa narednog vikenda protiv “Gorštaka” u Beogradu.
I pored toga što i oni mogu do 5-1, Mladenovčani više nemaju nikakve šanse da se plasiraju u elitu jer bi kao član vodećeg trija ostali na trećoj poziciji zbog najlošijeg odnosa postignutih i primljenih poena u međusobnim duelima (Inđija +13, Grofovi -6, Forestlenders -7).

Ipak, Forestlendersi će protiv Gorštaka odlučiti ko će u A diviziju: ako pobede, to će biti Inđija kao najbolji član vodećeg trija; ako izgube – u elitu će Grofovi, jer su na startu sezone savladali “Indijanse” sa 19:20 i tada bi se samo njihov međusobni duel računao za konačni plasman dve ekipe na liderskom mestu tabele.

Subotica Spartanci – Indija Indians 27:28 (6:7, 14:0, 7:7, 0:14)

Inđija je uz četiri tačdaun-trčanja Ivana Prskala slavila u Subotici gde je domaćin uz sjajnu podršku sa tribina vodio sa 20:7 na poluvremenu ali nije uspeo da izdrži nalet “Indijanaca” koji su preuzeli vođstvo dva i po minuta pre kraja.
Spartanci su u poslednjem pokušaju da pobede uspeli čak i da iskoriste četvrti daun, no na kraju je lopta ipak pripala gostima koji su nedugo zatim proslavili možda i najvažniju pobedu u sezoni. Ispostavilo se da je domaćina skupo koštao promašeni ekstra poen posle prvog postignutog tačdauna na meču, ali i promašeni fild-gol sa 30-ak jardi, kao i fambl prilikom vraćanja panta.

Trenutna tabela: Grofovi 5-1, Inđija 5-1, Mladenovac 4-1, Subotica 3-3, Vršac 1-4, Kikinda 0-4, Hajlenders 0-4