„Meridian Indiansi” i „SBB Vukovi” odigraće predstojećeg vikenda prvu utakmicu novoformirane Kadeteske lige Srbije za dečake uzrasta do 17 godina. Ovaj meč zakazan je za nedelju 29. maj.

U okviru Kadetske lige takmičiće se šest timova raspoređenih regionalno u dve grupe: Sever i Jug. Mladenovac „Forestlanders”, Inđija „Meridian Indians”, Beograd „SBB Vukovi” igraju u okviru grupe Sever, dok se u južnoj grupi nalaze Jagodina „Black Hornets”, Požarevac „Pastuvi” i Kragujevac „Wid Boars”.

Prema utvrđenim propozicijama lige, u okviru svake grupe timovi će igrati jednokružno, a po dve ekipe s najbolje ostvarenim rezultatima plasiraće se u polufinale, odn. plej-of.

Prvoplasirana ekipa grupe Sever biće domaćin drugoplasiranoj ekipi grupe Jug (S1 : J2) i obrnuto – prvoplasirana ekipa grupe Jug biće domaćin drugoplasiranoj ekipi grupe Sever (J1 : S2). Pobednici polufinalnih mečeva igraće u finalu.

Domaćina finalnog meča odrediće Upravni odbor ili Odbor za hitna pitanja SAAF-a koji će pored plasmana u regularnom delu takmičenja uzeti i u obzir kvalitet stadiona, organizaciono-tehničke mogućnosti organizatora i slično.

Utakmice Kadetske lige Srbije (U17) igraju se (u načelu) prema pravilima američkog fudbala IFAF-a. Ekipe broje devet igrača na terenu, četvrtina traje 10 minuta, počeni udarac se ne izvodi, već ekipe kreću sa svojih 20 jardi. U napadu se igra četiri pokušaja za 10 jardi. Posle trećeg pokušaja napad bira da li će igrati četvrti ili prepustiti protivničkoj ekipi da krene sa svojih 20 jardi. Ukoliko se odluče za četvrti pokušaj i ne pređu 10 jardi, protivnička ekipa kreće s mesta na kom je završen četvrti pokušaj.

Prvi meč u okviru grupe Sever odigraće, kako je već pomenuto, ekipe „Meridian Indians” i „SBB Vukovi”, i to u u Inđiji, 29. maja od 16.00 časova na terenu sportskog centra „Leje”. Tim iz Mladenovca je u 1. kolu slobodan.

Igor Kesić, mladi lajnbeker „Indiansa”, istakao je da su pripreme njegovog tima uveliko u toku. Kondicione pripreme su okončane, a tim je poslednjih dana bio u završni fazi priprema za nedeljni meč.

– Imamo tehnički dobro potkovane igrače koji treniraju i sa seniorima i imaju dosta iskustva. Dobar nam je odziv ljudi na treningu, momci rade, uče i napreduju kroz svaki trening. Naš cilj je, kao i uvek, finale i titula. Mislim da smo prethodnih godina dokazali da naše mlađe selekcije to mogu – kaže Kesić, ocenjujući da će meč protiv „Vukova” biti težak.

– „Vukovi” su uvek bili težak protivnik, dobro uigran i disciplinovan. Mislim da će biti teška utakmica, ali očekujem dobru zabavu na terenu. Pozvao bih sve koji mogu da dođu u nedelju 29. maja u 16.00 časova na teren u „Leje” da podrže mlade „Indianse”.

Grupa Jug startovaće narednog vikenda, 4/5. juna, kada će „Pastuvi” iz Požarevca ugostiti „Divlje veprove”. „Black Hornets” iz Jagodine je slobodna.

Kalendar takmičenja, detaljne propozicije i pravila igre, možete pročitati na stranici: Propozicije Kadetske lige Srbije (U17) >>