Kikindski „Mamuti“, jedan od najmlađih klubova američkog fudbala u Srbiji, doneo je odluku da se priključi Srpskoj asocijaciji američkog fudbala, postavši tako 18. član SAAF-a. O tome kakvi su planovi kluba iz Kikinde govorio je Mirko Jočić, predsednik i glavni trener „Mamuta“ koji je minulu sezonu proveo kao igrač u novokneževačkim Grofovima, takođe novom članu naše Asocijacije.

Mi smo relativno mlad klub, formalno osnovan 20. januara 2009, a sa radom se otpočelo u julu kada se krenulo sa okupljanjem igrača. Ozbiljni treninzi počeli su u septembru, nakon što je formirana ekipa koja sada broji 56 igrača. Pritom, moram da ovom prilikom izrazim zahvalnost igračima iz kragujevačke i ekipe iz Kleka, koji su nam kroz prisustvo na pojedinim treninzima i svojim savetima, baziranim na iskustvu daleko većem od našeg, pomogli da napravimo prve korake u ovom sportu. Ono što je naš sadašnji cilj to je da mi stabilizujemo klub, da steknemo nova znanja i da obezbedimo sve uslove da se takmičimo. To je ono što želim kao predsednik, a kao glavni trener, voleo bih da u rangu takmičenja pod okriljem SAAF-a u koji budemo svrstani svojim igrama izborimo plasman u viši rang, ali ono što je najvažnije, da pokažemo da možemo da se nosimo sa ostalim učesnicima. Nadam se da ćemo, kao mlad klub, vrlo brzo kroz svoj rad i nastupe u Asocijaciji dokazati da vredimo, poručio je Jočić.

Podsetimo, Srpsku asocijaciju američkog fudbala sada čini 18 klubova: Vukovi Beograd, Novi Sad „Dukes“, somborski „Celtis“-i, Legionari iz Sremske Mitrovice, Imperatori iz Niša, Inđija „Indians“, Obrenovac „Sky Thunder“, KAF Vršac, Jagodina Celts, T-Rex iz Zemuna, beogradski „Highlanders“-i, „Hunters“-i iz Vrbasa, Mladenovac „Forestlanders“-i, Grofovi iz Novog Kneževca, Ruma „Guardians“-i, Vitezovi iz Pirota, „Golden Bears“ iz Bora i kikindski „Mamuti“.