Indiansi će u nastupajućoj sezoni ponovo igrati na “južnoj strani” Prve lige Srbije. Protivnici u novoj sezoni opet će biti ekipe iz Mladenovca, Zemuna i Požarevca, dok će novi protivnici biti timovi iz Bora i Čačka.

Na predlog Komesara za takmičenje, a na osnovu pristiglih prijava klubova za takmičenje u sezoni 2013, Upravni odbor Srpske asocijacije američkog fudbala (SAAF) usvojio je kalendar i sistem takmičenja za predstojeću sezonu. Prema toj odluci, Indiansi će ponovo igrati Prvu ligu Jug, a start prvenstva identičan je onom od prošle sezone – u 1. kolu na domaćem terenu protivnik je ekipa Požarevca.

Sistem takmičenja u sezoni 2013. sličan je prošlogodišnjem – dva ranga takmičenja, Superliga i Prva liga koja je geografski podeljena na dve grupe: Sever i Jug, s tom razlikom što će se ove godine igrati jednokružno.

U grupi Sever ove sezone će igrati sledeće ekipe: Klek, Vršac, Vrbas, Novi Kneževac, Kikinda i Sombor.

Prva liga Srbije startuje za vikend 13 / 14. aprila, a ligaški deo takmičenja završava se 9. juna. Dve prvoplasirane ekipe iz obe grupe igraće plejof, i to tako što će se prvoplasirana ekipa sa Severa sastati sa drugoplasiranom ekipom Juga, i obrnuto. Plejof mečevi će se odigrati dve nedelje nakon poslednjeg ligaškog kola, 23 / 24. juna.

Pobednici ovih duela plasiraće se u Superligu Srbije naredne sezone, dok će dve poslednjeplasirane iz Superlige sledeće godine u Prvu ligu.

Raspored odigravanja utakmica:

13 / 14. april Inđija Požarevac
27 / 28. april Čačak Inđija
11 / 12. maj Inđija Bor
25 / 26. maj Inđija Mladenovac
08 / 09. jun Zemun Inđija
22 / 23. jun plejof

Podsetimo, Srpska asocijacija američkog fudbala (SAAF) usvojila je ranije kalendar takmičenja 2013. za Superligu koju će činiti osam klubova. Prvo kolo planirano je da se održi 30/31. marta, polufinala su zakazana za 23. jun, dok će se finale odigrati 7. jula 2013. godine.