Saradnja između američke organizacije HiS Print Ministriest i Srpske asocijacije američkog fudbala koja traje već nekoliko godina u nazad nastavlja se i u 2020. godini. Od 10. do 11. marta biće održana besplatna mini kvoterbek klinika.

Klinika će biti organizovana u Beogradu, tačnije u Zemunu i to na terenima FK Zemun u ilici Ugrinovača 80 u Zemunu, i terenu OŠ „Sutjeska“ ulica Zadrugarska bb, Zemun.

Kliniku će voditi američki kvoterbek John Dutton.

PLAN I PROGRAM KLINIKE:

  • Prijave do petka 06. marta 2020. godine putem emaila office@saaf.rs;
  • Dolazak na kliniku je u utorak 10. marta do 19:00 časova, Beograd-Stadion FK Zemun, ulica Ugrinovačka 80;
  • Prvi trening je u utorak na terenu FK Zemun od 20 – 22:00 časova, na terenu sa veštačkom travom;
  • Drugi trening je u sredu na terenu O.Š. „Sutjeska“ u Zemunu, ulica Zadrugarska bb u periodu od 10 – 13:00 časova;
  • Treči trening je u sredu na terenu O.Š. „Sutjeska“ u Zemunu, ulica Zadrugarska bb u periodu od 15 – 18:00 časova;

John DuttonJohn Dutton
Dutton je igrao za NCAA DI koledz Nevada Wolf pack u periodu 1995-1998 godina i predvodio je tim do dve šampionske titule u Big West konferenciji, uključujući i osvajanje Las Vegas Bowl-a 1996.godine.

Na NFL draftu 1998.godine draftovan je u 6. rundi od strane Mimami Dolphins-a. U NFL ligi se nije najbolje snašao pa je naredne tri godine proveo u practice squad-u Majamija, Atlante i Klivlenda.

Nakon NFL iskustva odlazi u profesionalnu Arena ligu gde nastupa od 2002-2013 godine za nekoliko timova. Najviše uspeha imao je sa ekipa San Jose-a sa kojima osvaja Arena Bowl XVI i sa ekipom iz Kolorada kada osvaja Arena Bowl XIX.

Poznata svetska kompanija EA SPORTS je u saradnji sa PLAY STATION 2 napravila prvi Arena football igricu 2006.godine na čijoj se naslovnoj strani našao baš John Dutton.