Da se znalo za Gorana Zeca da će biti sjajan igrač američkog fudbala, znalo se. Još onog trenutnka kada je prvi put došao na fleg trening Indiansa, tada kao dvanaestogodišnjak.

Pojedinci u klubu se sećaju da je tadašnji trener flega Ivan Prskalo govorio za Gorana „da će ovaj mali biti opasan igrač i budući kapiten tima“. Videla se ta sportska drskost već na prvom treningu, želja za napredovanjem i pobedom koja ga je vodila ka vrhu.

I tako, godinu za godinom, naš Goran nas obraduje svojim individualnim umećem u ovom timskom sportu. Obraduje, ali ne iznenadi, svi smo svesni koliko može i hoće. Prošle godine smo pisali o Zecu i njegovim odlasku u najjaču ligu Evrope, Nemačku.

goran zec
Goran Zec #1

Njegov tim Schwäbisch Hall Unicorns, došao je do titule u istoj sezoni. Ove godine, tim je na dobrom putu da ponovi prošlogodišnje uspehe, s tim da je Goran Zec otišao korak dalje i potpuno se ustalio u startnu postavu odbrane. Nije mu dugo trebalo da postane jedan od ključnih igrača Unicornsa.

Međutim, Zec je uspeo da ode i korak dalje pa je uvršten i u All-Star South tim regularnog dela sezone. Goran je regularnu sezonu završio kao najbolji obarač ekipe (najviše teklova).

Gorana i njegove Schwäbisch Hall Unicornse u subotu čeka polufinalni meč Nemačkog plejofa protiv Monarha iz Drezdena. 41. Unicornsi su u regularnom delu zabeležili svih 14 pobeda, bez poraza.

German Bowl zakazan je za 12. oktobar a mi se nadamo da ćemo imati još dobrih vesti o kojima ćemo da pišemo.