Goran Zec, dugogodišnji igrač „Indiansa“ i juniorski reprezentativac Srbije, novi je trener fleg ekipe kluba iz Inđije. On je na tom mestu nasledio Ivana Prskala koji je posle više godina vođenja tima i brojnih medalja i uspeha, ustupio mesto svom saigraču i saradniku.

Goran Zec, danas defanzivni bek „Indiansa“ (safety, cornerback), i sam je potekao iz fleg ekipe prošavši kroz sve kategorije inđijskog kluba. Standardni je i višegodišnji juniorski reprezentativac Srbije, a na poslednjem turniru četiri nacije, održanom u Italiji prošle godine u septembru, proglašen je najkorisnijim igračem specijalnog tima.

Bio je prvi saradnik i pomoćnik Ivana Prskala, dugogodišnjeg trenera fleg tima, sa kojim je zajedno osvojio brojne nagrade i priznanja, od kojih izdvajamo titulu šampiona i dve bronze u šampionatu Srbije, dve bronze i dva srebra na turniru „Trofej Beograda“. Upravo nakon završetka poslednjeg turnira „Trofej Beograda“ i osvojenog srebra, Ivan Prskalo je najavio svoje povlačenje sa mesta glavnog trenera, a kao logičan potez očekivalo se da će ga naslediti Goran Zec.

Treninzi fleg ekipe „Indiansa“ startovaće već narednog vikenda (23 / 24. marta), a kako je najavljeno iz uprave kluba, posebna pažnja tokom proleća, osim seniorskog ligaškog dela, biće posvećena radu sa mlađim kategorijama, dečacima između 10 i 20 godina. Pored standardnih fleg igrača, klub će nastojati da stvori i dobru bazu dečaka u juniorskoj kategoriji, uzrasta od 16 do 20 godina.

„Indiansi“ već raspolažu kvalitetnim i talentovanim igračima juniorskog uzrasta koji nastupaju u seniorskoj kategoriji, i zato će posebna pažnja biti usmerena na stvaranje jake baze i juniorske ekipe koja bi sa pripremama počela već od maja, kako bi spremno dočekala start juniorske lige na jesen.

Ovome u prilog ide i podatak da je Srpska asocijacija američkog fudbala (SAAF) donirala tokom protekle nedelje prvi deo youth opreme za najmlađe. Naime, SAAF je preko američke ambasade u Beogradu nabavio 300 kompleta youth opreme za dečake uzrasta od 13 do 15 godina, a jedan deo namenjen je i ekipi „Indiansa“.

KAF „Indians“ se ovom prilikom zahvaljuje Srpskoj asocijaciji američkog fudbala na donaciji.

Pozivi za treninge su i dalje otvoreni. Svi zainteresovani dečaci i momci slobodni su da se pridruže „Indiansima“. To važi i za dečake do 16 godina koji bi zajedno sa fleg timom krenuli u pripreme za šampionat Srbije koji počinje u aprilu, ali i za nešto starije koji bi se kroz rad sa seniorima uvodili u juniorsku ekipu.