Goran Zec, defanzivni bek “Indiansa” (safety, cornerback), juniorski reprezentativac Srbije i trener vicešampionskog tima fleg tima „Indiansa“ proglašen je za najkorisnijeg igrača grupe Jug u Prvoj ligi Srbije. Na 2. mestu našao se i mladi RB „Indiansa“ Teodor Katić.

U glasanju su učestvovali svi treneri ekipa koje su se takmičile u grupi Jug, izuzev trenera ekipe iz Mladenovca, zatim novinari sportskog dnevnika „Žurnal“ i publika. Svi oni delili su po 1, 3 i 5 poena osmorici igrača koji su se našli u konkurenciji.

Nominovani za MVP igrača Prve lige Jug, pored Gorana Zeca i Teodora Katića, bili su: Dušan Ilić (Angel Warriors), Miloš Krstić (Forestlanders), Nemanja Čkonjević (Angel Warriors), Saša Petrović (Forestlanders), Mirko Slavković (Forestlanders) i Uroš Kolaković (Angel Warriors).

S obzirom na to da u glasanju nisu učestvovali Mladenovac „Forestlandersi“, poeni namenjeni njihovim igračima su izbrisani i nisu bili u konkurenciji za dodelu.

Konačna lista najkorisnijih igrača Prve lige Srbije, u grupi Jug, izgleda ovako:

  1. Goran Zec – 24 poena
  2. TeodorKatić – 8 poena
  3. Dušan Ilić – 7 poena
  4. Nemanja Čkonjević – 5 poena
  5. Mirko Slavković – 3 poena

Goran Zec, defanzivni bek “Indiansa” (safety, cornerback), takođe je i standardni i višegodišnji juniorski reprezentativac Srbije, a na poslednjem turniru četiri nacije, održanom u Italiji prošle godine u septembru, proglašen je najkorisnijim igračem specijalnog tima. Sa ekipom „Indiansa“ ove sezone uspeo je da se plasira u Superligu Srbije, a kao glavni trener fleg ekipe bordo-belih osvojio je srebrnu medalju na finalnom turniru prvenstva Srbije.

Nagrada MVP igrača Prve lige Jug 2013. sasvim izvesno došla je kao kruna više nego uspešne sezone. Čestitamo!