U Nedelju u 15h, na terenu OŠ „Jovan Popović“ će se održati prvi fleg turnir u Inđiji. Pored fleg tima „Indiansa“ iz Inđije učestvovaće i „Legionari“ iz Sremske Mitrovice i „Vukovi“ iz Beograda.

Fleg tim „Indiansa“ trenira zajedno već dve godine i može se reći da dečaci imaju zavidno iskustvo iako najstariji među njima ima samo 15 godina. Ovaj tim je od nastanka ostvarivao sve bolje rezultate od turnira do turnira a na poslednjem turniru u Pančevu su ostvarili najbolji rezultat završivši na trećem mestu. Od tada su vredno trenirali u čemu im je pomogao i prvi tim „Indiansa“ protiv koga su odigrali i pripremni meč u kome su pokazali da mogu da računaju na najviši plasman na narednom turniru u Inđiji.

Flag-football je vrsta beskontaktnog američkog fudbala. Blokovi i obaranja su zabranjena. Cilj igre, kao i u američkom fudbalu, uneti loptu u end zonu protivnika. Umesto kaciga i štitnika za ramena, na pojasu svakog igrača pričvršćena su dve zastavice( flaga). U američkom fudbalu se primenjuje tackle (obaranje) radi zaustavljanja igrača s loptom, dok u fleg fudbalu je dovoljno skinuti zastavicu s protivnika.