Fleg liga, dugo očekivana i po prvi put organizovana pod okriljem Srpske asocijacije američkog fudbala, počinje narednog vikenda. U subotu 17. aprila tačno u podne na stadionu O.Š. „Jovan Popović“ u Inđiji umeće će odmeriti najmlađi učesnici ovog sporta i to u beskontaktnoj verziji američkog fudbala.

S obzirom na to da se osam ekipa prijavilo za ovu vrstu takmičenja, timovi su podeljeni u dve grupe po teritorijalnom osnovu, pa tako grupu Sever čine Inđija, Vrbas, Sremska Mitrovica i Subotica dok su u grupi Jug Vukovi Beograd, Obrenovac, T-Reks iz Zemuna i Viezovi Pirot.

Ekipa Inđije je u istom sastavu već tri godine i kao takva iako još uvek jedna od najmlađih u fleg takmičenju predstavlja jednog od favorita za osvajanje prvog mesta i titule najbolje fleg ekipe u Srbiji. Kako se ekipa spremala i kakva su očekivanja pred narednu sezonu govori Goran Zec, kapiten fleg ekipe „Indiansa“: „Pripreme za ovu sezonu su protekle odlično. Jeste da smo sa pripremama krenuli malo kasnije zbog lošeg vremena nego što je trebalo ali sa velikim iskustvom trenera i intenzivnijim radom cele ekipe uspeli smo da se pripremimo za sezonu i spremniji smo nego ikad. Od ove sezone očekujem bolji plasman od onog plasmana u Beogradu gde smo zauzeli treće mesto bez startnog QB i RB. Ekipa je u punom sastavu i idemo na pobedu.“

Ukratko o pravilima fleg fudbala:

Flag-football je vrsta beskontaktnog američkog fudbala. Blokovi i obaranja su zabranjena. Cilj igre, kao i u američkom fudbalu, uneti loptu u end zonu protivnika. Umesto kaciga i štitnika za ramena, na pojasu svakog igrača pričvršćena su dve zastavice( flaga). U američkom fudbalu se primenjuje tackle (obaranje) radi zaustavljanja igrača s loptom, dok u fleg fudbalu je dovoljno skinuti zastavicu s protivnika.