Fleg tima „Indiansa“ će u subotu, 29. juna, učestvovati na finalnom turniru Fleg lige Srbije koji se održava u Jagodini. Takmičenje počinje u 15:30, a Inđijcima su direktni protivnici u grupi ekipe iz Beograda i Kraljeva – „SBB Vukovi“ i „Royal Crowns“.

Srbija će predstojećeg vikenda dobiti prvaka flega, beskontaktne verzije američkog fudbala. Na finalni turnir se, kroz dva turnira u svakoj od četiri grupe i dva polufinalna turnira, plasiralo šest najboljih timova Srbije koji će biti raspoređeni u dve grupe.

U grupi G igraju:

  • Inđija Indians
  • Kraljevo Royal Crowns
  • Beograd SBB Vukovi

Grupu H čine:

  • Avala Bor Golden Bearsi
  • Sremska Mitrovica Sirmium Legionaries
  • Jagodina Strawbery Celts

Trećeplasirani timovi igraće meč za 5. mesto, drugoplasirani za bronzu, a prvoplasirane ekipe boriće se za pehar i titulu šampiona Fleg lige Srbije.

„Indiansi“ su u dosadašnjem toku prvenstva najpre osvojili 1. mesto u grupi Sever, a zatim su isti rezultat postigli i na polufinalnom turniru održanom u Inđiji.

Ekipu bordo-belih dečaka predvodi Goran Zec.

Titulu brane mitrovački „Legionari“, dok su flegovci inđijske ekipe prošle godine odustali od finalnog turnira, iako su bili plasirani. Naime, po prvobitnom planu, finale je trebalo da se održi 23/24. juna, ali je došlo do pomeranja datuma na 30. jun, tako da su „Indiansi“ zbog odsustva i privatnih obaveza čak četvorice dečaka morali da odustanu od borbe za titulu.

Pomeranje datuma održavanja finalnog turnira desilo se i ove godine, ali ovog puta, svi dečaci su na broju i spremni da se bore za pehar i naslov fleg šampiona Srbije.

Turnir počinje u 15:30 na stadionu „Tabane“ u Jagodini.