Fleg tim „Indiansa“ plasirao se na finalni turnir prvenstva Srbije, nakon što je osvojio 1. mesto na polufinalnom turniru „Sever“. „Indiansi“ su tako ponovo u vrhu ekipa koje će boriti za naslov najbolje u Srbiji.

Jedan od dva polufinalna turnira Fleg lige Srbije održao se danas u Kleku, a ne u Pančevu, kako je prvobitno bilo najavljeno. Nastupilo je šest ekipa iz prethodne grupne faze takmičenja: Pančevo „Panthers“, Inđija „Indians“ i Klek „Knights“ iz grupe „Sever 1“ i „Vukovi“ Beograd, „Forestlanders“ Mladenovac i „Sirmium Legionaries“ Sremska Mitrovica iz grupe „Sever 2“.

Ovih šest ekipa bilo je podeljeno u dve grupe, a „Indiansi“ su za protivnike dobili favorizovane Pančevce i fleg tim Mladenovca.

Inđijski flegovci najpre su savladali „Pantere“ rezultatom 26:16, a potom i „Forestlanders“ 46:31. Nakon ove dve pobede bilo je jasno da će se „Indiansi“ ponovo naći na finalnom turniru Fleg lige Srbije.

Ipak, u daljem razigravanju čekali su pobednika iz druge grupe ovog polufinala – bila je to ekipa beogradskih „Vukova“ koju su dečaci iz Inđije u završnom meču pobedili rezultatom 55:26 (nezvanični rezultat). Treća ekipa sa „Severa“ koja će se naći u finalu jeste Pančevo „Panthers“.

Osvojeno 1. mesto na polufinalnom turniru „Sever“ omogućilo je „Indiansima“ lakši žreb i protivnike na finalnom turniru Fleg lige Srbije.

Polufinalni turnir „Jug“ održan je prošlog vikenda u Požarevcu, a u finale su se plasirali Kraljevo „Royal Crowns“, Čačak „Angel Warriors“ i Jagodina „Black Hornets“.

Na završnom turniru, protivnici „Indiansa“ biće ekipe iz Pančeva i Čačka, dok će drugu grupu činiti Kraljevčani, „Vukovi“ iz Beograda i Jagodinci. Pobednici grupa odmeriće snage u meču za titulu prvaka Srbije u fleg fudbalu.

Finale Fleg lige Srbije prema još uvek nepotvrđenim informacijama trebalo bi da se odigra narednog vikenda (21 / 22. jun) u Pančevu.

Foto: Detalj sa prošlogodišnjeg finalnog turnira održanog u Jagodini