Fleg tim „Indiansa“ učestvovaće na tradicionalnom turniru u flegu „Trofej Beograda“ 22. decembra koji će se i ove godine održati u sportskoj hali Mladenovac. Organizator je Beogradski savez američkog fudbala, dok je tehnički domaćin Mladenovac Forestlendersi.

Ove godine čak devet ekipa je prijavilo učešće, pa je organizator odlučio da učesnike podeli u tri grupe. „Indiansi“ će igrati u grupi B sa ekipama Vukovi Beograd i Sremska Mitrovica Legionaries.

Grupu A čine Mladenovac Forestlanders, Požarevac i Kraljevo Royal Crowns, dok se u Grupi C nalaze Kragujevac Wild Boars, Bor Golden Bears i Pančevo Panthers.

Pobednici grupa i najbolja drugoplasirana ekipa plasiraće se u polufinale. Polufinalni parovi biće izvučeni žrebom. Takođe, na turniru će se igrati i utakmica za 5. mesto za preostale dve drugoplasirane ekipe po grupama. Takmičenje počinje u 9 časova ujutru i predviđeno je da traje do 18 časova.

Tradicionalno, biće dodeljene nagrade svim učesnicima. Nagradni fond je predvideo kompletnu opremu za juniore koju će dobiti osvajač turnira. Drugoplasiranoj ekipi sleduju dve lopte, dok će se polufinalisti obradovati jednom loptom. Niko sa turnira neće otići bez uspomene, obzirom da će svaki igrač dobiti po majicu. Organizator je za svakog učesnika obezbedio i sendvič.

Prošle godine su inđijski flegovci na ovom turniru zauzeli 2. mesto u konkurenciji devet timova>>.