Kraljevačka ekipa „Royal Crowns“ postala je šampion Fleg lige Srbije, nakon što je u finalu završnog turnira savladala „Angel Warriorse“ iz Čačka rezultatom 20:12. Fleg tim „Indiansa“ nije dobio priliku da brani prošlogodišnje srebro, pošto je poražen u grupnoj fazi takmičenja od oba protivnika, ali cilj zacrtan na početku sezone uspešno je realizovan.

Završni turnir Fleg lige Srbije u sezoni 2014. održao se proteklog vikenda u Kraljevu, na atletskom stadionu pored Ibra. Tri najbolja tima sa Severa i Juga, nakon dva turnira u prvoj etapi lige i regionalnog polufinalnog turnira, našla su se u završnom nadmetanju. Medalje su ove godine pripale ekipama sa juga, pošto je u susretu za 3. mesto mladi klub iz Jagodine „Black Hornets“ savladao pančevačke „Pantherse“ rezultatom 47:38.

U beskontaktnoj verziji američkog fudbala ove sezone timovi su bili raspoređeni u četiri grupe po regionalnom principu. Fleg tim „Indiansa“ takmičio se u grupi „Sever 1“, u kojoj su bili još Pančevo „Panthers“, Klek „Knights“ i debitanti Novi Sad „Wild Dogs“.
U toj grupnoj fazi ekipe su učestvovale na dva turnira, a po tri najbolja tima plasirala su se na polufinalne turnire „Sever“ i „Jug“, odakle su takođe po tri prvoplasirane ekipe dobile kartu za finalni, završni turnir Fleg lige Srbije.

Grupu A u završnici takmičenja činili su „Vukovi“ iz Beograda, „Black Hornets“ iz Jagodine i domaćini završnog turnira ekipa „Royal Crowns“.

„Indiansi“ su se takmičili u grupi B protiv čačanske i pančevačke ekipe, ali su od obe pretrpeli poraz – najpre od „Angel Warriorsa“ 34:25, a potom od „Panthersa“ 24:13. Treće mesto u grupi nažalost im nije dalo šansu da se dalje bore za viši plasman.

Uprkos tome, „Indiansi“ su ispunili cilj s početka priprema i sezone, kada je trener Ivan Prskalo najavio smenu generacije, navodeći tada da visok plasman nije prioritet, već ’izgradnja’ nove ekipe koja bi u predstojećem periodu mogla da bude trofejna koliko i prethodne.

To je delom i postignuto, a učešće u finalu lige apsolutno je za svaku pohvalu, naročito ako se uzme u obzir činjenica da se ekipi priključilo nekoliko potpuno novih igrača koji su u svojoj debitantskoj sezoni uspeli da obezbede učešće u samoj završnici takmičenja.

„Indiansi“ tako nastavljaju da stvaraju nove igrače američkog fudbala i sopstvenu bazu koja je značajna za buduće generacije i takmičenja.

Fleg liga - finale 2014.

Kraljevačke „Krune“ i čačanski „Ratnici“ uspeli su da pobede sve oponente u grupi, pa su se zasluženo domogli finala. U očekivano „tvrdoj“ utakmici, odbrane oba tima su u većem delu vodile glavnu reč. Neizvesno je bilo sve do samog kraja, a Kraljevčani su tek u finišu uspeli da se „odlepe“ i potom odole poslednjim napadima Čačana.

Komesar trakmičenja i generalni sekretar, Zorica Hofman, ispred SAAF je uručila medalje i trofeje, kao i zahvalnice svim učesnicima finalnog turnira. Glasovima trenera za najboljeg igrača finalnog turnira izabran je Nebojša Protić, iz tabora „Angel Warriorsa“.

Rezultati grupne faze:

Grupa A

Vukovi Beograd – Jagodina Black Hornets 19:26 (13:12)
Kraljevo Royal Crowns – Beograd Vukovi 28:0 (14:0)
Jagodina Black Hornets  – Kraljevo Royal Crowns 7:13 (20:27)

Tabela: Royal Crowns 2-0, Black Hornets 1-1, Vukovi 0-2

Grupa B

Čačak Angel Warriors – Pančevo Panthers 41:25 (15:13)
Inđija Indians – Čačak Angel Warriors 25:34 (13:21)
Pančevo Panthers – Inđija Indians 24:13 (12:13)

Tabela: Angel Warriors 2-0, Panthers 1-1, Indians 0-2

Meč za 3. mesto:

Jagodina Black Hornets – Pančevo Panthers 47:38 (28:19)

Meč za 1. mesto:

Kraljevo Royal Crowns – Čačak Angel Warriors 20:12 (7:6)

Fleg liga - finale 2014.