Fleg tim „Indiansa“ osvojio je vicešampionsku titulu na prvenstvu Srbije ove beskontaktne verzije američkog fudbala za dečake od 10 do 16 godina. Naslov najboljeg u državi odbranili su „Legionari“ iz Sremske Mitrovice.

Finalni turnir prvenstva Fleg lige Srbije održan je u Jagodini, u subotu 29. juna, a učestvovalo je šest najboljih ekipa Srbije koje su se plasirale kroz ranije održana dva turnira u svakoj od četiri grupe i dva polufinalna turnira.

„Indiansi“ su tokom prvenstva najpre osvojili 1. mesto u grupi Sever, a zatim su isti rezultat postigli i na polufinalnom turniru održanom u Inđiji.

Na finalnom turniru igrali su u grupi G sa ekipama iz Beograda i Kraljeva – „SBB Vukovi“ i „Royal Crowns“, i obe ubedljivo savladali, osvojivši tako 1. mesto u grupi koje im je osiguralo borbu za titulu državnog prvaka.

Indians - Fleg tim (finalni turnir Jagodina) 1

Rezultati grupe G:

  • Indians Inđija – SBB Vukovi Beograd 40:19
  • Royal Crowns Kraljevo – SBB Vukovi Beograd 40:24
  • Indians Inđija – Royal Crowns Kraljevo 32:18

U grupi H igrali su timovi iz Sremske Mitrovice, Bora i Jagodine, a postignuti su sledeći rezultati:

  • Avala Golden Bears Bor – Strawberry Celts Jagodina 31:26
  • Sirmium Legionaries SM – Strawberry Celts Jagodina 31:26
  • Avala Golden Bears Bor – Sirmium Legionaries SM 19:39

Drugoplasirani timovi iz obe grupe igrali su za bronzu, a prvoplasirane ekipe borile su se za pehar i titulu šampiona Fleg lige Srbije.

U samoj završnici, „Indians“ dečaci su nesrećno, posle dva produžetka, izgubili od tradicionalnih rivala, „Legionara“ iz Sremske Mitrovice, i to za jedan tačdaun zaostatka, rezultatom 32:26.

U utakmici za 3. mesto slavili su Borani protiv Kraljevčana 38:19.

Mitrovčani su tako odbranili titulu najboljih u beskontaktnoj verziji američkog fudbala, dok su „Indiansi“ nastavili uspešan niz osvajanja najsjajnijih odličja.

KAF „Indians“ čestita „Legionarima“ titulu šampiona Srbije!

Indians - Fleg tim (finalni turnir Jagodina) 2