Fleg ekipa „Indiansa“ postala je prvak Srbije, pošto je na završnom turniru u Obrenovcu pobedila u finalu ekipu „Black Hornets“ iz Jagodine sa 34 : 19. Titula šampiona države je tako posle pet godina vraćena u Inđiju.

Na završnom turniru u Obrenovcu učestvovalo je šest ekipa plasiranih iz prethodnih faza takmičenja. Ekipe su bile podeljene u dve grupe; „Indiansi“ su se takmičili u grupi 1 protiv domaćina, ekipe „Hawks“ iz Obrenovca i vršnjaka iz Pančeva – „Panthersa“.

Fleg tim „Indiansa“ ubedljivo je slavio protiv oba protivnika, najpre pobedivši Obrenovčane sa 46 : 6, a potom i „Pantere“ sa 33 : 0. Kao prvoplasirani tim u grupi, „Indiansi“ su izborili finale sa prvoplasiranom ekipom grupe 2, „Black Hornetsima“ iz Jagodine, sa kojom su se u grupnoj fazi takmičili još „Vukovi“ iz Beograda i „Strewberry Celtsi“ takođe iz Jagodine.

Finalni turnir Fleg lige Srbije trebalo je da se održi u Inđiji, međutim zbog nerazumevanja čelnika Srpske asocijacije američkog fudbala da se turnir pomeri sedam dana kasnije zbog važnog meča seniora protiv „Wild Boarsa“ iz Kragujevca u istom vikendu, turnir je održan u Obrenovcu.

Završnom turniru prethodila su dva regionalna polufinala i grupna faza takmičenja. Ove godine se za takmičenje u beskontaktnoj verziji američkog fudbala za dečake do 16 godina starosti prijavilo 17 ekipa, podeljenih u pet regionalnih grupa: Sever 1 i 2, Centar, Jug 1 i 2.

„Indiansi“ su se najpre nadmetali u grupi Sever 2, u kojoj su im protivnici bili „Panthers“ Pančevo, „Legionaries“ Sremska Mitrovica i „Sharks“ Šabac. Održana su dva turnira, u Šapcu i Pančevu, a na oba su „Indiansi“ trijumfovali, ubeleživši maksimalnih šest pobeda.

I na polufinalnom turniru takođe održanom u Pančevu fleg tim „Indiansa“ je bio ubedljivi pobednik, bez ijednog poraza i sa četiri pobede. Na ovom turniru učestvovali su još „Vukovi“ Beograd, „Panthers“ Pančevo, koji su se plasirali u finale, i „Celtis“ Sombor i „Hunters“ Vrbas.

Fleg_liga_2015_Indians_prvaci_2

„Indiansi“ su jedini klub čija se fleg ekipa plasirala svake godine na finalni turnir Fleg lige Srbije. Nakon osvojenog zlata 2010. i srebra 2013. godine, nastavlja se sa uspesima i trofejima. Posle smene generacije 2013/2014. godine, glavni trener fleg ekipe „Indiansa“ Ivan Prskalo najavio je ’izgradnju’ nove ekipe koja bi u predstojećem periodu mogla da bude trofejna koliko i prethodne.

To se već ostvarilo ove godine, čime je pokazano da je kontinurian rad sa mladim igračima osnov za uspešne buduće generacije među juniorima i seniorima „Indiansa“.

Ove sezone fleg ekipu „Indiansa“ predvodili su Ivan Prskalo kao glavni trener i Igor Kesić, kao pomoćnik. Zlatnim medaljama i šampionskom peharu dodajemo i još jedno priznanje – za najkorisnijeg igrača turnira (MVP) proglašen je Aleksandar Borković.