Fleg tim „Indiansa“ plasirao sa na finalni turnir Fleg lige Srbije koji je, po prvobitnom planu, trebalo da se održi 23/24. juna, ali je došlo do pomeranja datuma na 30. jun, tako da je inđijska ekipa morala odustati od ovosezonskog takmičenja zbog odsustva i privatnih obaveza čak četvorice dečaka.

Inđijski flegovci nalazili su se na 3. mestu tabele grupe „Sever“ iza „Legionara“ iz Sremske Mitrovice i „Vukova“ iz Beograda, a ispred pančevačkih „Pantera“ koji nisu zabeležili nijednu pobedu.

Na finalnom turniru održanom u subotu, 30. juna, u Kragujevcu, pobedila je ekipa iz Sremske Mitrovice koja je tako uspela da odbrani titulu osvojenu prošle godine. Pored domaćina i novih starih prvaka Fleg lige Srbije, na turniru su učestovali još i Kraljevo „Royal Crowns“, Beograd „Vukovi“, Bor „Golden Bears“ i Jagodina „Strawberry Celts“ iz grupe „Jug“ koji su kao četvrtoplasirana ekipa sa najboljim učinkom u sezoni dobili mesto u završnici umesto „Indiansa“.

Ekipe su žrebom bile podeljene u dve grupe. U prvoj, A grupi, našli su se „Vukovi“ Beograd, „Royal Crowns“ i Jagodina „Strawberry Celts“, dok su drugu, B grupu, činili Kragujevac „Wild Boars“, „Sirmium Legionaries“ i Bor „Golden Bears“. Pošto ekipe odigraju međusobne mečeve u okviru grupa, igralo se polufinale po sistemu A1-B2, B1-A2, a zatim i meč za treće mesto i finale.

Mitrovčani su ostvarili obe pobede u grupi, zatim su pobeđeni Jagodinci u polufinalu (40:34) i na kraju, u finalu, „Vukovi“ istim rezultatom.

Fleg tim „Inđija Indians“ čini 10-ak dečaka od kojih je nekolicina novih ove sezone, s obzirom na to da su dečaci koji su prerasli ovaj rang takmičenja već odigrali svoje partije u seniorskom timu.

Rad sa mladima je jedan od prioriteta našeg kluba jer to daje dobru bazu za seniorski tim. Ovo je ipak mala sredina i priliv igrača nije kao u većim univerzitetskim centrima. Stvaranje baze sa decom iz Inđije izuzetno je važan deo celokupne priče koja se zove „Inđija Indians“.

Letnji period, period odmora i za seniore i za juniore, u našem klubu biće prilika za konsolidaciju redova, podvlačenje crte, sagledavanja mogućnosti i usklađivanja želja sa njima kako bi se na jesen, kada krenu pripreme za novu sezonu, videlo sa čime se u nju ulazi i šta bi trebalo poboljšati i promeniti.

Do tada, na sajtu Indians.rs, fan stranici na Fejsbuku ili Tviteru, možete doći do potrebnih informacija i brojeva telefona ukoliko želite da budete deo ovog tima – bilo kao navijač, bilo kao igrač.