Fleg tim „Indiansa“ svoje takmičenje u beskontaktnoj verziji američkog fudbala otpočinje ovog vikenda, kada će u okviru grupe „Sever 1“ u Novom Sadu biti održan prvi od dva turnira. Protivnici su branioci trofeja „Sirmium Legionaries“, Pančevo „Panthers“, Klek „Knights“ i Novi Sad „Wild Dogs“.

Pripreme fleg tima „Indiansa“ za novu prvenstvenu sezonu startovale su početkom godine i više nego što je bilo očekivano ekipi se priključio veći broj novih dečaka uzrasta od 10 do 16 godina. Došlo je do smene generacije, gradi se nova ekipa te rezultati svakako nisu u prvom planu.

Pored veće broja novih igrača i smene generacije, novina fleg fudbala u Inđiji je i novi „stari“ trener, Ivan Prskalo, koji je na tom mestu zamenio Gorana Zeca, koji je zbog privatnih obaveza i takmičenja u Superligi Srbije, prepustio tu ulogu svom prethodniku. Ipak, kako je ranije istakao Prskalo, iako je on na papiru glavni trener, radiće zajedno sa svojim saigračem Ivanom Krkovićem, koji se dokazao i kao trener juniora. Prskalo će više raditi sa napadom, a Krković sa odbranom, dok su pozicioni treneri Milan Jeftić, Stefan Borković i Igor Kesić, igrači koji su ponikli takođe iz fleg ekipe i koji su veću afirmaciju stekli igrajući u juniorskoj ligi prošle godine, kada su osvojili srebro.

Klub „Indians“ i dalje nastoji da održi kontinuitet u radu sa mlađim kategorijama, koji postaju dobra baza igrača, kasnije stičući svoju afirmaciju među seniorima. U tom smislu, posebna pažnja je posvećena nešto drugačijem pristupu u radu sa mladima, flegovcima.

– Radili smo i na kondiciji i na individualnim stvarima, svaki trening smo i igrali jer je igračima u tom dobu to i najbitnije. Igrajući utakmice Fleg lige Srbije ove sezone planiramo da skupimo što više iskustva, tako da medalja ove godine nije prioritet – rekao je Ivan Prskalo.

O predstojećem turniru, kao i očekivanjima, trener fleg tima je istakao da ekipa ide da se nadigrava sa protivnicima, kako bi imala uvid gde se trenutno nalazi i koji su dometi.

– Počinjemo sa fleg ligom dan nakon našeg debija u Superligi. Mi treneri ćemo biti malo umorni, ali se to neće odraziti na naše klince. Spremni smo koliko je moguće da budemo, a pošto nam je ekipa dosta podmlađena nemamo neka preterana očekivanja, idemo da se nadigravamo sa protivnicima i da vidimo gde smo trenutno – pojasnio je Prskalo, dodajući da se o protivnicima u grupi baš i ne zna previše.

– Ekipe iz Kleka i Novog Sada su novajlije, a Pančevo napreduje iz godine u godinu i uvek su neugodan protivnik. Naši klinci su fizički spremni, ali na nedeljnom turniru nećemo biti kompletni jer je nekoliko momaka propustilo lekarski zbog bolesti. Očekujem da bi za sledeći turnir trebalo da budemo u najjačem sastavu i da imamo realniju sliku o našim dometima.

Prvi turnir grupe „Sever 1“ održaće se u nedelju, 6. aprila od 12 sati, na terenu FK Mladost u Novom Sadu.

Podsećamo, u grupnoj fazi biće održana po dva turnira (5 / 6. april, 10 / 11. maj). Po tri najbolja tima plasiraće se na polufinalne turnire „Sever“ i „Jug“, koji se igraju 7 / 8. juna, a zatim će se takođe po tri najbolja tima iz dve polufinalne grupe boriti za šampionsku titulu na finalnom turniru koji je zakazan za 21 / 22. jun.