Fudbaleri „Indiansa“ poraženi su na startu Superlige Srbije. U svom premijernom i debitantskom meču u najvišem rangu takmičenja bolji su bili aktuelni vicešampioni Srbije, ekipa „Wild Boars“ iz Kragujevca, koji su Inđijce savladali rezultatom 37:7.

„Indiansi“ u prvom delu utakmice nisu uspevali da iskažu svoj kvalitet. Delovali su stegnuto, umorno i uzdržano. Razlozi za to su svakako „veličina“ protivnika, neiskustvo, ali i termin odigravanja utakmice koja je bila zakazana u 11.00 ujutru, zbog čega je inđijska ekipa morala da krene na put u 6 sati, što se svakako odrazilo i na koncentraciju i umor igrača. Sve te okolnosti iskusni Kragujevčani su svesrdno iskoristili, nametnuli svoju igru i ritam i na poluvreme otišli sa ubedljivih 30:0. 

U trećoj četvrtini, nakon pauze, „Indiansi“ su uspeli da konsoliduju redove, promene taktiku i uđu hrabrije i sa više samopouzdanja u duel. Ni jedna ni druga ekipa tada nisu postigle tačdaun, ali je inđijska ekipa tek u poslednjoj deonici ubeležila svoj prvi tačdaun. Goran Zec je na pas Blera Bleka upisao prve poene „Indiansa“ u ovoj sezoni.

Foto: Wild Boars Kragujevac

Iskusni kvoterbek Kragujevačana, Ajk Vitaker, učestvovao je u svakom od pet postignutih tačdauna. Tri puta je sam istrčao do end zone, dok je dva puta odlično uposlio talentovanog reprezentativnog hvatača Nikolu Simovića i Nikolu Tomića.

Kragujevčani su ovim trijmfom napravili odličan uvod u večiti derbi sa beogradskim Vukovima, koji se već sledećeg vikenda igra na Adi Ciganliji. „Indiansi“ se okreću novim i rezultatski važnijim utakmicama, a već narednog vikenda ih očekuje još jedan težak meč i prvo ovogodišnje domaćinstvo protiv takođe iskusne ekipe i dugogodišnjeg prvoligaša, „Dukesa“ iz Novog Sada.

Kragujevac Wild Boars – Inđija Indians 37:7 (13:0, 17:0, 0:0, 7:7)

Pomoćni teren stadiona „Čika Dača“. Gledalaca: oko 200.

Kretanje rezultata:

I četvrtina
7:0 – Ajk Vitaker trčanje 4 jarde, Srđan Ružić uspešan PAT
13:0 – Vitaker pas 27 jardi ka Nikoli Simoviću, neuspešno pretvaranje za 2 poena

II četvrtina
20:0 – Vitaker trčanje 14 jardi, Ružić uspešan PAT
23:0 – Ružić fild gol 28 jardi
30:0 – Vitaker trčanje 22 jarde, Ružić uspešan PAT

III četvrtina
bez pogodaka

IV četvrtina
30:7 – Bler Blek pas 25 jardi ka Goranu Zecu, Darko Klasan uspešan PAT
37:7 – Vitaker pas 14 jardi ka Nikoli Tomiću, Ružić uspešan PAT

Foto: Wild Boars Kragujevac