Klub američkog fudbala „Indians“ iz Inđije pobedio je ekipu „Mammoths“ iz Kikinde rezultatom 43:3. Ovom pobedom, klub iz Inđije plasirao se u najviši rang prvenstva Srbije, Superligu Srbije, gde će igrati naredne sezone.

Veliko nevreme koje je Inđiju zadesilo prethodne noći pretilo je da baci mrlju na najavljeni meč i spektakl za koju su se svi igrači i cela uprava spremali tokom čitave sezone. Ipak, do toga nije došlo, a više stotina ljudi iskoristilo je priliku da u potpuno drugačijem ambijentu nego inače doživi američki fudbal u Inđiji.

Možda nije viđen toliko lep i atraktivan fudbal, pre svega zbog više nesigurnosti i načinjenih grešaka (izgubljenih lopti) na strani „Indiansa“, ali je odbrana Inđijaca pokazala da je jedna od najboljih u Srbiji. S druge strane, tek u drugoj polovini meča, a posebno u poslednjoj četvrtini, napad bordo-belih je priuštio gledaocima nekoliko atraktivnih poteza koji su na kraju doveli „Indianse“ do još jedne ubedljive pobede i najvišeg ranga takmičenja.

Tri poena postignuta iz šuta iz polja (field goal) bili su jedini pogoci gostiju iz Kikinde u I četvrtini, a ispostavilo se i do kraja meča. „Indiansi“ su pak poveli trčanjem Adrijana Makleoda, posle čega su „Mamuti“ postigli „field gol“ sa 30 jardi.

Druga četvrtina odlikovala se neuspešnim napadima sa obe strane, uz dva fambla na strani „Indiansa“, uprkos atraktivnim presečenim loptama Gorana Zeca i Vase Vorkapića. Činilo se da se meč u tom trenutku „lomi“ i da obe strane imaju snage za preokret, ali posle presečene lopte Vase Vokrapića i atraktivnog trčanja od 25 jardi, on biva zaustavljen na samo 2 jarde od end zone „Mamuta“, što u narednom napadu trčanjem uspeva da realizuje kvoterbek „Indiansa“, Timoti Robinson. Na odmor se tako otišlo pri rezultatu 14:3 za domaće igrače.

Već u III četvrtini, posle odmora, i odbrana i napad „Indiansa“ koncentrisanije deluju, što je osujetilo oba pokušaja u napadu „Mamuta“. Za rezultat 21:3 istrčao je Adrijan Makleod 44 jardi, a već u sledećem napadu „Mamuta“, u kome ne uspevaju da pređu svoju polovinu terena, Pol Luis istrčava 40 jardi posle vraćanja panta – rezultat 28:3.

Poslednja četvrtina krenula je uspešnim napadom bordo-belih. Timoti Robinson uputio je pas ka Ivanu Prskalu koji zatim istrčava 55 jardi do end zone „Mamuta“. Pobednik ovog duela se već tada nazirao. Do kraja meča, gosti iz Kikinde su imali još jedan neuspešan napad, posle čega su „Indiansi“ u svojoj poslednjoj ofanzivi na meču postigli novi tačdaun. Mladi kvoterbek „Indiansa“, Milan Jeftić, uputio je pas ka hvataču Aleksandru Markoviću koji je utrčao u end zonu protivnika. Iako u značajnoj rezultatskoj prednosti, „Indiansi“ nisu šutirali za ekstra poen, već je Milan Zoraja pretvorio za 2 i tako zakucao rezultat na nedostižnih 43:3 na kraju.

Fotografije sa utakmice uskoro na zvaničnoj Fejsbuk fan stranici KAF Indiansa…

KAF „Indians“ se ovom prilikom zahvaljuje velikom broju navijača koji su tokom cele protekle sezone bodrili klub i bili uz igrače! Takođe veliku zahvalnost dugujemo svim prijateljima, sportskim radnicima i klubovima, Opštini Inđija, malobrojnim sponzorima i donatorima koji su prepoznali vrednost i zalaganje zarad postizanja najviših ciljeva. Verujemo da ćete i ubuduće biti uz nas i da ćemo zajedno biti samo bolji.

Vidimo se u Superligi!

Tok meča

I četvrtina
7:0 – Adrijan Makleod, trčanje 5 jardi; Vladimir Dimitrijević uspešan PAT.
7:3 – Matija Almaši, fild gold 30 jardi

II četvrtina
14:3 – Timoti Robinson, trčanje 2 jarde; Vladimir Dimitrijević usešan PAT

III četvrtina
21:3 – Adrijan Makleod, trčanje 44 jarde; Vladimir Dimitrijević uspešan PAT
28:3 – Pol Luis, vraćanje panta 40 jardi; Darko Klasan uspešan PAT

IV četvrtina
35:3 – Timoti Robinson, pas 55 jardi ka Ivanu Prskalu; Darko Klasan uspešan PAT
43:3 – Milan Jeftić, pas 30 jardi ka Aleksandru Markoviću; Milan Zoraja pretvaranje za 2 poena