Reprezentacija Srbije u američkom fudbalu u nedelju 19. oktobra od 14 sati gostuje nacionalnom timu Švajcarske na stadionu „Dojtveg“ u Vinterturu, nadomak Ciriha. Među pozvanim reprezentativcima, čak četvorica „Indiansa“ zaigraće u nacionalnom dresu.

Put Švajcarske krenulo je 46 igrača, a među njima su se našli Goran Zec (defanzivni bek), Aleksandar Blažić (ofanzivna linija), Ivan Prskalo (raninbek) i Darko Klasan (kiker).

Prijateljska utakmica protiv Švajcarske je praktično prvi korak priprema „orlova“ za kvalifikacije za Evropsko prvenstvo i treći okršaj srpskih i švajcarskih „oklopnika“. U prvom susretu, na Evropskom prvenstvu C grupe u Austirji, 2007. godine, Švajcarci su se radovali u meču za treće mesto (32 : 19), ali se Srbija revanširala 2012. godine u znatno važnijem duelu, u finalu istog takmičenja (20 : 14), posle čega se plasirala u B grupu.

U odnosu na poslednji duel, ali i na prošlogodišnje B Evropsko prvenstvo u Milanu, sastav srpske reprezentacije je znatno izmenjen, a nova selekcija uigravala se tokom šestodnevnih priprema na Kopaoniku.

Stručni štab reprezentacije čine: Džordž Šarčević (selektor), Blažo Bojić (ofanzivni koordinator), Predrag Durlić Vujić (defanzivni koordinator), Bojan Milić (koordinator specijalnih timova), Ljubodrag Anđelković (defanzivni bekovi) i Petar Vitorović (ofanzivni linijaši).

Kompletan sastav reprezentacije, kao i intervju sa direktorom nacionalnog tima, možete pročitati na veb-sajtu Srpske asocijacije američkog fudbala – SAAF.rs >>