Četvorica članova KAF „Indians“ iz Inđije, Goran Zec (defanzivni bek), Nemanja Đorđević (defanzivna linija), Teodor Katić (raningbek) i Milan Jeftić (kvoterbek), koji su pozvani na okupljanje juniorske reprezentacije na jednodnevni kamp u Makišu, ušli su na uži spisak reprezentativaca Srbije koji će se na završnom kampu pripremati za turnir četiri nacije.

Stručni štab juniorskog nacionalnog tima Srbije u američkom fudbalu, na čijem čelu je selektor Zoran Damnjanović, suzio je spisak od 78 na 50igrača koji će učestvovati na završnom kampu u periodu od 20. do 25. avgusta u Banji Vrujci, a koja će ove godine biti baza dve naše reprezentativne selekcije jer će se tu pripremati i seniori. Jednodnevni kamp u Makišu održan je pretprošlog vikenda, a selektor Damnjanović je krajem prošle nedelje objavio konačan spisak putnika na pripreme.

Na okupljanje reprezentacije u Makišu pozvani su svi kandidati koji su prošli prethodni kamp, kao i oni koji su se, po mišljenju selektora Damnjanovića, istakli tokom protekle seniorske sezone. Takođe, šansu su dobili i oni koji su zbog povreda i bolesti bili sprečeni da prisustvuju prethodnom kampu koji je održan u novembru.

Plan rada na ovom kampu bio je istovetan kao i na prethodnom. Organizovana su dva treninga u trajanju od po dva sata – po jedan u prepodnevnim i popodnevnim časovima. Rad na prvom treningu bio je koncentrisan na individualnim elementima, kao i na individualnim elementima specijalnog tima, dok je drugi trening bio skoncentrisan na grupni i timski rad.

Goran Zec, Nemanja Đorđević, Teodor Katić i Milan Jeftić su i prošle sezone bili pozivani u reprezantaciju, našavši se takođe na užem spisku reprezentativnih igrača. Osim toga, Goran Zec i Nemanja Đorđević su već nekoliko sezona unazad redovni juniorski reprezentativci Srbije koji u svojoj igračkoj biografiji imaju zabeležene međunarodne mečeve.

Okupljanje juniorske reprezentacije organizovano je u sklopu priprema za turnir četiri nacije koji će se održati u Rimu od 7. do 9. septembra, a u sklopu je kvalifikacionog procesa za Evropsko prvenstvo 2013. godine.

Prvi protivnik Srbije biće sastav Velike Britanije, a polufinale je zakazano za 7. septembar. Iako se ne radi o istim ekipama kao pre dve godine na kvalifikacionom turniru u Kragujevcu, sigurno je da će tadašnja pobeda uliti određenu dozu samopouzdanja našem timu uoči polufinalnog meča. U drugom polufinalu sastaće se Italijani i Holanđani, dok je finale zakazano za 9. septembar u Rimu.