Jedan od najperspektivnijih mladih igrača i uzdanica američkog fudbala u Srbiji dobio je i zvaničnu potvrdu tih epiteta. Sedamnaestogodišnji Aleksandar Borković, član našeg kluba i juniorski reprezentativac Srbije, proglašen je najboljim igračem SPORT KLUB Prve lige u tradicionalnom glasanju trenera prvoligaša.

Trofej MVP Prve lige Srbije uručen mu je za vreme trinaestog Serbian Bowla, finalnog meča prvenstva Srbije.

Da li si iznenađen titulom MVP i ako jesi zašto?

Iznenađen sam titulom  i izborom za MVP Prve lige Srbije. Konkurencija je bila stvarno jaka, a meni je ovo tek druga seniorska sezona.

Šta misliš da je presudilo da treneri kandiduju upravo tebe?

Mislim da je za moj izbor presudila wildcard utakmica protiv Blue Dragonsa iz Beograda, kada se namestilo tako da postignem svih pet tačdauna za Indianse. Takođe smatram da sam pružio svoj maksimum i dobro odigrao svaku utakmicu ove sezone.

Koliko za tebe znači jedno ovakvo priznanje?

Ovakvo priznanje mi mnogo znači jer me definitvno motiviše na nove, još veće ciljeve koje se nadam da ću ostvariti.

Kakvi su ti planovi za ubuduće?

Želja i plan mi je da probam da odem na neki od koledža u Americi i da nastavim da se bavim fudbalom.

Da li smatraš da su Indiansi dobra organizacija za napredovanje igrača?

Indiansi su jako dobra organizacija i verujem jedna od najboljih u Srbiji za napredovanje igrača. Većina naših trenera su dugogodišnji igrači sa ogromnim iskustvom, a neki od njih su i treneri u reprezentaciji Srbije.

Kako komentarišeš Serbian Bowl i pobedu Veprova?

Pokazalo se da su Dukesi došli sa velikom željom za pobedom što se i videlo u prvom poluvremenu. Međutim, u drugom delu meča QB Dukesa nije uspeo da kompletira nijedan pas, što je definitivno uticalo da stari šampioni ponovo podignu pehar.

Kako kometarišeš plasman Indiansa ove godine u Prvoj ligi Srbije?

Mislim da niko nije očekivao da će Meridian Indiansi doći do epiteta najbolje četiri ekipe u Srbiji i to je stvarno veliki učinak za naš klub. Prvi put u plej-ofu, ovako mala sredina kao što je Inđija… Nema drugih reči osim veliki uspeh.

Photo: Stefan Ugljevarević