Adrijan Makleod (Adrian McLeod) treće je i poslednje inostrano pojačanje u sezoni 2013. U ekipi „Indiansa“ igraće na poziciji lajnebekera (LB), što je njegova osnovna pozicija.

Dvadesetpetogodišnji Adrijan Makleod poreklom je iz Okson Hila (Merilend). U srednjoj školi igrao je sa tim „Potomak“ gde je dva puta uvršten u All State tim. Po završetku srednje škole, upisao je koledž u Zapadnoj Karolini gde je igrao naredne četiri godine (rang D1 AA).

U srednjoj školi predvodio je tim sa 100 obaranja (55 solo), tj. 8,3 obaranja po utakmici i biva izabran za najboljeg defanzivnog igrača konferencije u kojoj je njegov tim imao skor 14-0. Takođe je igrao i na poziciji raningbeka (RB), gde je za 209 trčanja uzeo 1.629 jardi i postigao 21 tačdaun.

Koledž završava sa 137 obaranja i biva izabran u prvi tim All America na poziciji lajnbekera. Ukupno gledano, na koledžu je imao 507 obaranja, od čega čak 205 solo teklova, zatim 25 sekova i 13 presečenih pasova.

Po završetku koledža, 2010. odlazi u ekipu „Green Bay Blizzard“ (IFL) i na četiri utakmice beleži 23 obaranja. Sezonu 2011. i 2012. proveo je u timu „Lehigh Valley Steelhawks“ (IFL), kada je u 2011. na 11 utakmica ostvario 104 obaranja (najbolje u timu, a peti u celoj ligi).

Povodom dolaska u Srbiju i u ekipu „Indiansa“, Adrijan je izjavio da jedva čeka da da sve od sebe i bude najbolji u dosadašnjoj karijeri.

– Pored toga, težim upoznavanju novih prijatelja i nadam se brojnim pobedama. Želim da upoznam i nove kulture izvan granica SAD-a – kazao je Adrijan po dolasku u Inđiju.

Novi lajnbeker „Indiansa“ odradio je i svoj prvi trening sa ostatkom ekipe u utorak uveče na terenu kod OŠ „Jovan Popović“, a u narednom periodu očekuju se intenzivne pripreme i uigravanje pred početak sezone.

httpv://youtu.be/wqLcZzkFSU8