Utakmica 9. kola Prve lige, grupa Jug, između timova Zemun „Gorštaci“ i Inđija „Indians“, koja je trebalo da se odigra u nedelju, 17. juna, registruje se službenim rezultatom 35:0 u korist ekipe Inđija „Indians“, zvanično je objavljeno u službenom biltenu Srpske asocijacije američkog fudbala. Gorštaci su neopravdano otkazali utakmicu.

Ovo je već druga utakmica koju „Gorštaci“ otkazuju. Prva je bila u 6. kolu protiv „Imperatora“ u Nišu. I ta je registrovana službenim rezultatom 35:0 u korist Nišlija.

Detalj sa utakmice protiv "Gorštaka" u Inđiji

Inače, u toku sezone već nekoliko utakmica je otkazivano. Najpre, u 4. kolu, ekipa Kikinda „Mammoths“ otkazala je gostovanju u Vrbasu, a potom je u 5. kolu ekipa „Knights“ iz Kleka otkazala utakmicu u Pančevu domaćim „Panterima“. Obe utakmice registrovana su službenim rezultatom 35:0 u korist „Huntersa“ iz Vrbasa, odn. „Panthersa“ iz Pančeva.

Sve ove ružne stvari kulminirale su definitivnim odustajanjem od daljeg takmičenja ekipa Klek „Knights“ i Sombor „Celtisa“.

Nakon istupanja iz daljeg takmičenja Sombor „Celtisa“, ekipa „Legionara“ iz Sremske Mitrovice je i zvanično postala novi prvoligaš.

Ovim potezom ekipe iz Zemuna, „Indiansi“ su dobili još jednu nedelju odmora i priprema pred poslednji meč u ovoj sezoni koji će odlučiti ko će se pridružiti Mitrovčanima u eliti nacionalnog takmičenja.

Podsetimo, u poslednjem kolu „Indiansi“ će ugostiti ekipu niških „Imperatori“, jedinu ekipu grupe Jug koja je u svim dosadašnjim mečevima beležila pobede. „Indiansi“ imaju imperativ pobede sa gol razlikom većom od 6 poena. Utakmica će biti odigrana u nedelju, 24.juna na Gradskom stadionu u Inđiji.