Ekipa „Indiansa“ poražena je u utakmici 7. kola Prve lige Srbije od „Wild Boarsa“ iz Kragujevca sa 17 : 0. U odlučujućem meču za obe ekipe, koji je odlučivao o plasmanu u plej-of, pobedilo je iskustvo aktuelnih vicešampiona Srbije i njihova bolja igra u napadu, dok oslabljeni napad „Indiansa“ u ovom trenutku nije mogao više.

Početak meča pripao je gostujućoj ekipi, koja je u svom prvom napadu poentirala fild-golom Ivana Živanovića, ali i odbrani „Indiansa“ koja je uspela da zaustavi nalete „Veprova“.

Veći deo druge četvrtine obeležio je napad domaćeg tima, koji je takođe fild-golom pokušao da izjednači rezultat, ali bezuspešno. „Wild Boarsi“ su brzo preuzeli napad, pre svega dobrom igrom pasom. Ipak, odbrana „Indiansa“ je ponovo odradila dobar deo posla, osujetivši napade gostiju, koji su još jednim šutom iz igre pokušali da uvećaju rezultat, ali takođe bez realizacije. Tako se na poluvreme otišlo sa prednošću od 3 : 0 za Kragujevčane.

Foto: Zvonko Perge
Foto: Zvonko Perge

„Indiansi“ su otvorili treću deonicu meča ponovo neuspešnim napadom, posle kojeg su „Veprovi“ krenuli u osvajanje terena. Na pas Majkla Boksa od 50 jardi tačdaun je ubrzo postigao Milorad Živković. Domaći tim je zatim imao odličnu priliku da poentira, kada se približio na 10 jardi od protivničke end-zone, međutim nesigurni i nekompletirani pasovi inđijskog napada, kao i neuspešan fild-gol, dali su novu šansu ekipi iz Kragujevca.

Četvrtu četvrtinu „Wild Boarsi“ su otvorili novim tačdaunom, ovog puta Filipa Nedeljkovića posle pasa Majkla Boksa od 42 jarde. Dodatnu teškoću napadu „Indiansa“ stvorila je i povreda Stefana Borkovića, koji je igrao na poziciji kvoterbeka, pa je njegovu ulogu preuzeo Goran Zec. Kragujevčani su tako mirno priveli meč kraju, i bez novih pogodaka, rezultat je na kraju meča ostao nepromenjen – 17 : 0.

Indians Inđija – Wild Boars Kragujevac (0 : 3, 0 : 0, 0 : 7, 0 : 7)

00 : 03 – Ivan Živanović, fild-gol 27 jardi
00 : 07 – Milorad Živković hvatanje pasa Majkla Boksa 50 jardi, PAT Ivan Živanović
00 : 07 – Filip Nedeljković hvatanje pasa Majkla Boksa 42 jarde, PAT Ivan Živanović

Indians_Wild_Boars_2015_3
Foto: Zvonko Perge

Jedan od lepših momenata današnje utakmice viđen je u poluvremenu, kada su na gradski stadion u Inđiji izašli aktuelni prvaci Srbije, fleg tim „Indiansa“, koje je publika pozdravila velikim aplauzom.

Ovom utakmicom „Indiansi“ su završili još jednu sezonu u najvišem rangu takmičenja. Uprkos brojnim teškoćama sa igračima, pre svega inostranim, cilj je ostvaren – obezbeđen je opstanak, a u odnosu na prošlu sezonu, načinjen je korak više. Na konačnoj tabeli ligaškog dela ekipa iz Inđije je zauzela na kraju 5. mesto, što joj obezbeđuje i dobar raspored sledeće sezone.

Konačni raspored >>

Klub američkog fudbala „Indians“ zahvaljuje se svim prijateljima i navijačima na saradnji i podršci tokom čitave sezone