U nedelju, 27.maja od 16h, ekipa „Indiansa“ igra utakmicu sedmog kola Prve lige, grupa Jug. Na domaćem terenu protivnik je ekipa „Forestlanders“ iz Mladenovca.

Posle skoro više od mesec dana, „Indiansi“ igraju utakmicu nacionalnog prvenstva u američkom fudbalu na domaćem terenu. Ovoga puta rival je uvek neugodna i konkurentna ekipa „Forestlandersa“ iz Mladenovca. To će biti druga međusobna utakmica ova dva tima u tekućoj sezoni. Prethodni meč, da podsetimo, odigran je u okviru drugog kola Prve lige Jug kada su „Indiansi“ u jednom teškom i neizvesnom meču uspeli da savladaju domaćine i vrate se kući sa značajnom pobedom. Rezultat je bio 40:33.

Sasvim je izvesno da ni predstojeći, nedeljni meč neće biti drugačiji. Iako su Mladenovčani umanjili svoje šanse za plasman u Superligu porazima od niških Imperatora i naše ekipe, motivacije i želje za pobedom i dobrom igrom im sigurno ne manjka. U drugi krug ovog takmičenja, koje za njih počinje u nedelju, ekipa „Forestlanders“ ulazi pojačana i „osvežena“ novim importom, Šejnom Stalom (Shane Stahl) na poziciji LB/TE. Ovime je ekipa pokazala da je dodatno motivisana da dobrom igrom i rezultatom nadoknadi sve propušteno u prvom delu sezone.

Što se tiče naše ekipe, ako se izuzme poraz od Nišlija, prisutna je konstantnost i sigurnost u do sada prikazanim mečevima. Treninzi celog tima su intenzivni te u tom smislu ništa osim pobede ne dolazi u obzir. Čak ni pobeda u prvom ovosezonskom meču, kao ni činjenica da „Indiansi“ nikad nisu poraženi od Mladenovčana, ne daje prostora za opuštanje. To je potvrdio i Ivan Krković, lajnbeker (LB) „Indiansa“.

„Mladenovac je ekipa koja pruža jak otpor i koja ne razmišlja o porazu. Za ‘Indianse’ su oni još jedna prepreka ka našem glavnom cilju, a to je Superliga. Tu prepreku smo već jednom preskočili i planiramo da taj uspeh ponovimo. Tim je raspoložen za nove utakmice pogotovo na domaćem terenu i naporno radimo kako bismo bez puno muka upisali još jednu pobedu“, izjavio je Ivan Krković pred ovu utakmicu.

Utakmica protiv „Forestlandersa“ igra se u nedelju, 27.maja sa početkom u 16h na terenu kod OŠ „Jovan Popović“. Ovim putem pozivamo sve navijače i poštovaoce našeg kluba da dođu u što većem broju i podrže naše momke u još jednoj ovosezonskoj pobedi.