Aktuelni šampioni Srbije bez većih problema savladali su ekipu Meridian Indians sa 40 : 14 u poslednjem kolu SPORT KLUB Prve lige Srbije na gostovanju u Inđiji.

U meču čiji ishod nije bitno uticao na krajnji poredak na tabeli oba tima, Veprovi su još jednom demonstrirali svoje kvalitete, rešivši meč praktično u drugoj četvrtini, kad su i napravili najveću rezultatsku razliku.

Međutim, i jednima i drugima je ovaj duel bio koristan zbog izazova koji ih tek očekuju. Kragujevčani će sledećeg vikenda igrati u finalu regionalne CEFL lige, a Inđijcima sledi priprema i uigravanje za „vajldkard” meč i nokaut fazu prvenstva.

Ekipa iz Inđije ipak u ovom susretu nije mogla da ozbiljnije ugrozi end-zonu Boarsa, a kao najveća slabost pokazala se nepovezana igra u napadu koja je bila na videlu posebno u drugoj četvrtini. Istina, Indiansi su dočekali goste iz Kragujevca znatno oslabljeni – bez trojice linijaša startera i dva iskusna raning-beka, pa su se prevashodno oslanjali na igru pasom i na mlade igrače.

Kvoterbek kragujevačke ekipe Dalton Oliver je uspešno i lako predvodio napad svog tima u prve dve četvrtine – imao je bačena tri pasa za tačduan (dva za Strahinju Stepovića i jedan za Stefana Đurića), a seriju pogodaka otvorio je trkač Veljko Petrović. Indiansi su potom uzvratili tečnim drajvom, ali je iskusni kiker Vladimir Dimitrijević promašio izglednu priliku za fild-gol i rezultat 3 : 6.

Čak i kad je izgledalo sve beznadežno za Inđijce pri rezultatu 0 : 34, pred kraj druge četvrtine kvoterbek bordo-belih Bler Blek „trgao” je tim tačdaunom trčanjem pa se na odmor otišlo pri rezultatu 7 : 34.

Kragujevčani su posle pauze „osvežili” tim, pruživši igračima s manjom minutažom priliku da igraju, te je tako kormilo napada preuzeo juniorski reprezentativac Aleksa Đokić. Indiansi su, pak, znatno bolje zaigrali, konačno su povezali pasove, pa je jedan kratak i završio u rukama Aleksandra Borkovića u end-zoni Wild Boarsa.

To su bili ujedno i poslednji poeni domaćeg tima, a konačan rezultat 14 : 40 postavio je u četvrtoj četvrtini Loran Čimanga, uhvativši pas Đokića.

Divlji veprovi su ligaški deo sezone okončali na 1. mestu, bez poraza i sa impresivnom gol-razlikom, sa 263 data i samo 60 primljenih poena. Oni će protivnika u polufinalu čekati do završetka „vajldkard” utakmica.

Indiansi su sa skorom 3–4 zauzeli 5. poziciju i kroz dve sedmice igraće u Beogradu s Blue Dragonsima za plasman među četiri najbolja tima ove godine.

Mesto: SC Leje, Inđija
Datum i vreme: 4. jun, 17.00 h
Sudije: Ž. Mančić (R), M. Čolović (U), D. Milovanović (HL), I. Lazić (LJ), A. Banković (BJ)

Kretanje rezultata:

1/4 – 0 : 13
0 : 6 – trčanje 1 yd, Veljko Petrović; PAT neuspešan
0 : 13 – pas 10 yd, Dalton Oliver za Strahinju Stepoviću; PAT Goić
2/4 – 7 : 21
0 : 20 – pas 9 yd, Oliver za Stepovića; PAT Goić
0 : 27 – pas 22 yd, Oliver za Stefana Đurića; PAT Goić
0 : 34 – izblokiran pant, vraćanje Predrag Šćekić 10 yd; PAT Goić
7 : 34 – trčanje 2 yd, Bler Blek; PAT Vladimir Dimitrijević
3/4 – 7 : 0
14 : 34 – pas 2 yd, Blek za A. Borkovića; PAT Dimitrijević
4/4 – 0 : 6
14 : 40 – pas 36 yd, Aleksa Đokić za Lorana Čimangu; PAT neuspešan

Foto: Igor Lazarević
Izvor: Saaf.rs