Meridian Indiansi pobedili su Legionare u Sremskoj Mitrovici sa ubedljivih 44 : 0 u 7. kolu SPORT KLUB Prve lige Srbije.

Indiansi su do pete ligaške pobede u sezoni došli ponovo sjajnom odbranom i odličnim reakcijama specijalnog tima — od šest postignutih tačdauna, tri su postigli iz odbrane posle presečenog pasa i izgubljene lopte, a jedan vraćanjem panta. Vilijam Bartels, Stanislav Ničetin, Aleksandar Borković i Dušan Novaković bili su najspretniji u pomenutim situacijama, završivši s loptom u end-zoni.

Aleksandar Borković
Aleksandar Borković

U prvom poluvremenu gosti iz Inđije su dva puta poentirali, da bi se posle odmora utakmica „otvorila“, kada je za nove poene bio zadužen sjajni kiker i panter Indiansa Darko Klasan još jednim uspešnim fild-golom ove sezone.

I napad je na kraju postigao poene. Kvoterbek Bler Blek je sa end-zonom povezao najpre Dragana Miladinovića a zatim i Vilijama Bartelsa, koji se tako drugi put upisao u poentere.

Zanimljivo je da je inđijska ekipa treći put u sezoni ostavila svog protivnika bez poena.

Ognjen Žurkić
Ognjen Žurkić

KRETANJE REZULTATA:

0 : 7 — vraćanje intersepcije 45 yd, Vilijam Bartels; PAT Darko Klasan
0 : 14 — vraćanje intersepcije 55 yd, Stanislav Ničetin; PAT Klasan
0 : 17 — fild-gol 25 yd, Klasan
0 : 24 — vraćanje panta 55 yd, A. Borković; PAT Klasan
0 : 31 — pas 13 yd, Bler Blek za Dragana Miladinovića; PAT Ognjen Žurkić
0 : 38 — vraćanje fambla 10 yd, Dušan Novaković; PAT Žurkić
0 : 44 — pas 63 yd, Blek za Vilijama Bartelsa; PAT neuspešan

Indiansi su ligaški deo prvenstva okončali skorom 5—2 i čekaju rasplet za konačnu poziciju pred plej-of i vajldkard rundu. Legionari imaju nepovoljan učinak (1—5), ali i još jednu utakmicu pred sobom, i to protiv ekipe Blue Dragons.