Beogradska ekipa „Vukovi“ pobedila je „Indianse“ u 6. kolu Prve lige Srbije sa 42 : 7. Jedini tačdaun za Inđijce postigao je raninbek Petar Đurić u poslednjoj četvrtini meča.

Oslabljeni neigranjem kvoterbeka Tajrela Vesta, lajnbekera Džerona Džonsa, defanzvinog linijaša Džordana Kiketa i raninbeka Troja Vajksa, „Indiansi“ na Adi Ciganliji protiv silno motivisanih „Vukova“ i nisu mogli više. Predvođeni svojim kvoterbekom Majlsom Gejtsom i trkačima reprezentativcima Srbije, Mihailom Josovićem i Markom Bakovićem, Beograđani su od početka susreta jasno stavili do znanja da ih poraz u Novom Sadu u prošlom kolu nije poremetio.

Značajnu rezultatsku prednost „Vukovi“ su stekli nakon prve dve četvrtine, kada se na odmor otišlo pri rezultatu 36 : 0. U drugom poluvremenu viđen je nešto slabiji intenzitet igre, pa je tako domaćin na Adi u trećoj deonici dao svoj poslednji tačdaun na meču, dok je počasne poene za „Indianse“ postigao Petar Đurić u četvrtoj četvrtini.

Uprkos ovom porazu, „Indiansi“ nisu izgubili šanse da se nađu u plej-ofu. Odlučujući meč za to imaće u poslednjem kolu, kada kroz dve sedmice u Inđiju dolazi ekipa „Wild Boars“ iz Kragujevca.

SBB Vukovi Beograd – Inđija Indians 42 : 7 (15 : 0, 21 : 0, 6 : 0, 0 : 7)

07 : 0 – Marko Baković trčanje 20 jardi, Rudolf Kokaji PAT
09 : 0 – sejfti
15 : 0 – Majls Gejts pas 20 jardi ka Toniju Vašingtonu, Kokaji PAT
22 : 0 – Ivan Nedeljković vraćanje fambla 30 jardi, Kokaji PAT
29 : 0 – Gejts trčanje 3 jarda, Kokaji PAT
36 : 0 – Mihailo Josović trčanje 20 jardi, Kokaji PAT
42 : 0 – Gejts vraćanje intersepcije 35 jardi, Kokaji neuspešan PAT
42 : 7 – Petar Đurić trčanje 5 jardi, Darko Klasan PAT

Foto: Miloš Rafailović
Foto: Miloš Rafailović