Lagano, ubedljvo i brzo. Rezultat službeni, a ipak se igralo. Pobeda „SBB Vukova” nad „Meridian Indiasima”, rezultatom 35 : 0.

U utakmici 6. kola, bez rezultatskog značaja za domaćine, kako se i očekivalo, „Vukovi” su savladali Inđijce, i na taj način ih ostavili da rešavaju svoju sudbinu opstanka u poslednjem kolu. Podsetimo – da su „Indiansi” kojim slučajem iznenadili današnjeg protivnika, osigurali bi baraž za opstanak, a Nišlije već poslali u drugu ligu. Ipak, i pre meča se znalo da se šanse za tako nečim mere promilima.

Izlišno je govoriti da su Beograđani bili bolji protivnik danas, dominantniji u svim segmentima igre. Verovatno je današnji meč bio i lepa prilika za uigravanje, implementaciju nekih novih trenerskih zamisli i šansa onima sa manjom minutažom, a sve u sklopu priprema za mečeve doigravanja.

Znatno oslabljeni „Indiansi” nisu mogli više od časnog izlaska na teren i istog takvog poraza, a mislima su već odavno u meču sezone – u narednom kolu protiv „Imperatora”.

Igor Ilić, pomoćni trener ekipe iz Beograda, izjavio je da je ovo bio duel dve neravnopravne ekipe, budući da su Inđijci došli u oslabljenom sastavu koja se sprema za narednu, njima odlučujuću utakmicu.

– Mi smo pak pružili ono što smo i priželjkivali, laganu pobedu bez povreda – kratak je bio Ilić.

Dejan Mijailović, tajtend „Meridian Indiansa”, potvrdio je da je njegova ekipa došla oslabljena u Beograd, s namerom da sve svoje snage usmeri na naredni meč protiv „Imperatora”.

– Ipostavilo se da će nam to biti najvažnija utakmica sezone i iz tog razloga skoncetrisaćemo se na taj duel – kazao je Mijailović, čestitajući ekipi „SBB Vukova” da dobroj partiji i novoj pobedi.

KRETANJE REZULTATA

1/4 – 14 : 00
07 : 00 – pas 20 jardi, Džon Uribe za Entonija Vašingtona; PAT Vladimir Dimitrijević
14 : 00 – pas 20 jardi, Uribe za Vašingtona; PAT Dimitrijević
2/4 – 14 : 00
21 : 00 – pas 5 jardi, Uribe za Marija Lugonju; PAT Dimitrijević
28 : 00 – trčanje 6 jardi, Uribe; PAT Dimitrijević
3/4 – 07 : 00
35 : 00 – vraćanje izblokiranog panta, Ivan Nedeljković; PAT Dimitrijević
4/4 – 00 : 00

„Vukovi” u poslednjem kolu igraju u Pančevu, dok će Inđijci, kako je već napomenuto, na domaćem terenu ugostili ekipu iz Niša.