U nedelju, 9. juna, igraju se utakmice poslednjeg, 5. kola ligaškog dela grupe Jug u okviru Prve lige Srbije. „Indiansi“ putuju u Zemun, gde će sa domaćim „Piratima“ pokušati i da definitivno potvrde ubedljivu i suverenu igru prikazanu tokom prethodnih mečeva kojom su overili 1. mesto u svojoj grupi.

Iako je playoff meč za „Indianse“ bio izvestan još pre dva kola, a 1. mesto bilo osigurano posle pobede nad Mladenovčanima 27:12, bordo-beli američki fudbaleri vredno se i temeljno pripremaju za predstojeći meč u Zemunu. Kao i do sada, i u ovu utakmicu „Indiansi“ ulaze oprezno, pre svega zbog nedovoljnog poznavanja igre „Pirata“.

Naime, od dosadašnje četiri utakmice u grupi, dve su završene službenim rezultatom 35:0 (u 1. kolu protiv „Forestlandersa“ zbog neregistrovanih igrača i u 3. kolu protiv „Pastuva“ iz Požarevca jer nisu osposobili teren za regularnu igru), dok za jedinu utakmicu u kojoj su slavili (u Boru) ne postoji snimak, te je treneru „Indiansa“, Dušku Vesinu, na raspolaganju za analizu samo snimak utakmice iz Čačka.

Uprkos tome, igrači „Indiansa“ imaju slične ambicije kao u svim prethodnim mečevima, a to je sigurna, precizna igra koja vodi u novu pobedu. Aleksandar Marković, spoljni hvatač „Indiansa“, ipak navodi da postoji mogućnost da se pruži šansa mlađim igračima pred kojima je juniorska liga.

– Za nas ova utakmica nema takmičarski značaj jer smo pobedom protiv Mladenovca zacementirali 1. mesto, ali nula u koloni poraza je jako lepa za gledanje, tako da nema spora oko naših ambicija. Imamo taj luksuz da poradimo na ispravljanju grešaka koje smo pravili na utakmici sa „Forestlandersima“, odmorimo neke od prvotimaca i pružimo šansu momcima pred kojima je juniorska liga i kojima će mnogo značiti igranje u seniorskoj konkurenciji – izjavio je Aleksandar Marković i ujedno se osvrnuo i na igru „Pirata“ i očekivanja od predstojećeg meča.

– Jeste da nemaju šta da dobiju niti izgube, ali očekujem da će „Pirati“, kolektiv koji očigledno pokazuje veliko angažovanje u razvoju američkog fudbala u Srbiji, odigrati tvrdu utakmicu bez kalkulacija za kraj sezone na domaćem terenu. Na utakmicama sa Čačkom i pogotovo Borom pokazali su da su iskoristili vreme i popravili igru i da su atletski dosta nadarena ekipa pa nema razloga da ovo ne bude atraktivan meč, publici će se svakako isplatiti – smatra hvatač „Indiansa“, Aleksandar Marković.

Utakmica se igra u nedelju od 16 sati, na terenu kod OŠ „Sutjeska“ u Zemunu.