Duel između ekipa Sirmirum Legionaries i Meridian Indiansa svake godine privlači pažnju, bez obzira u kakvoj su poziciji oba tima. Ni ove neće biti drugačije, budući da je reč o velikom lokalnom derbiju dva sportska rivala koji su do sada priredili mnogo kvalitetnih i uzbudljivih mečeva.

Kao i mnogo puta do sada, i ovogodišnji sremski derbi će po svoj prilici jasnije odrediti put obe ekipe u daljem toku takmičenju te startnu poziciju uoči razigravanja. Iako do kraja regularnog dela sezona ima još tri kola, Mitrovčani se pred duel sa Inđijcima postavljaju kao favoriti, ne samo zbog domaćeg terena, na kojem će drugu godinu zaredom dočekati svoje komšijske rivale, već i zbog dosadašnjeg učinka.

Naime, Legionari su se pokazali kao vrlo „žilava” ekipa, pa ni mnogo jačim ekipama nije bilo lako protiv njih. Primer za to bila je utakmica 1. kola u Novom Sadu protiv GAT Dukesa. Osim toga, klub na obali Save ima mnogo bolji učinak u napadu – postigli su 94 poena, dok su Indiansi sa 27 na začelju kod prvoligaša.

Na drugoj strani terena, pak, i jedna i druga ekipa imaju približno isto ostvaren rezultat u odbrani – Indiansu su primili 99, a Mitrovčani 104 poena, i po tom kriterijumu nalaze se u proseku ovogodišnje konkurencije.

To ipak svakako ne mora ništa da znači, jer se u sportskim derbijima sve stavlja na stranu, a prestiž je najvažniji motiv.